You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Læs mere om Om Royal Greenland

Vores historie

Royal Greenlands historie kan dateres tilbage til 1774. Siden da har vi leveret fisk og skaldyr af højeste kvalitet fra Nordatlanten og Arktis.

Royal Greenlands hovedkontor ligger i Nuuk, hovedstaden i Grønland. Grønland er verdens største ø - på størrelse med Frankrig, Spanien, Tyskland, Italien, Storbritannien, Grækenland, Belgien og Danmark tilsammen. Alligevel er her kun 56.000 indbyggere.

Med sine 2.166.000 km² er Grønland verdens største ø. På trods af dette store område bor der kun mennesker langs kysterne, hvor isen ikke er vedvarende. Størstedelen af landet er dækket af indlandsisen hele året rundt.

Royal Greenlands historie kan dateres tilbage til 1774, hvor samhandel med Grønland blev grundlagt af den danske stat. I denne forbindelse blev Den Kongelige Grønlandske Handel grundlagt. Ansvaret for handlen blev overtaget af Grønlands Hjemmestyre i 1979, og kort efter blev navnet Royal Greenland etableret som et varemærke for grønlandske varer af særlig høj kvalitet.

I dag er Royal Greenland A/S et selvstændigt aktieselskab, hvor 100 % af aktierne er ejet af Grønlands Selvstyre.

De lokale fiskersamfund i Grønland er centrale for Royal Greenlands forretning. Koldtvandsrejer, hellefisk, snekrabber, torsk og stenbider er nogle af de vigtigste arter, som fanges langs Grønlands vestkyst. Fiskeindustrien i Grønland udgør et stærkt fundament for landets lokalsamfund.

I dag kombineres traditionelle fiskemetoder og know-how med den nyeste moderne teknologi.

Se også

Læs mere om Leverandør til Det Kongelige Danske Hof
...