You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Læs mere om Naturfisk

Nutaaq® torsk

Royal Greenland har udviklet et nyt fiskeri- og forarbejdningssystem, der hæver overliggeren for kvaliteten af torsk. "Nutaaq" betyder "ny" på grønlandsk, og produktet sætter i sandhed nye kvalitetsstandarder for torsk, da det er mere frisk, mere hvidt og mere smagfuldt.

Med højst to timer fra vand til fryser byder Nutaaq® Torsk på en helt ny torskeoplevelse. Nutaaq® sætter nye kvalitetsstandarder for torsk, da det er mere frisk, mere hvidt og mere smagfuldt

Nutaaq®– En ny torskeoplevelse

Royal Greenland har investeret i en ny forarbejdningsmetode og har i samarbejde med lokale fiskere skabt et nyt koncept, som tager smagsoplevelsen helt op på nye niveauer.
Vi kalder den Nutaaq®– hvilket er grønlandsk for “ny” – for at markere den enestående, nye torskekvalitet fra Royal Greenland. Nutaaq™ hæver overliggeren for torskekvalitet, da al håndtering - fra fangst til færdigt produkt - optimeres med et eneste formål, nemlig at bevare kvaliteten af den friskfangede fisk.

Fiskeriet efter Nutaaq® Torsk

Fiskeriet efter Nutaaq® Torsk foregår kun få måneder om året, fra april til oktober, når de voksne torsk forlader det åbne hav og svømmer ind på det lave vand langs den grønlandske kyst for at gyde. Fiskerne lægger deres garn ved et klippefremspring, så torsken føres ind i garnet og ikke så nemt kan slippe ud igen. Det er en gammel, skånsom fangstmetode, som er både selektiv og miljøvenlig.

Når garnet er fuldt, transporteres det af fiskerne til store net bure tæt på fangstområderne. Her tømmer fiskerne deres garn ved hjælp af et lynlåssystem, som betyder, at torsken føres direkte fra garnet ind i buret uden at forlade vandet.

Royal Greenlands brøndbåde opsamler torsken fra netburene, hvor fiskene sorteres hurtigt. Fisk, der er mindre end 45 cm, sættes tilbage i havet og kan fortsætte med at yngle og bidrage til fremtidens torskebestand.

Brøndbåden transporterer herefter de større torsk sikkert og skånsomt i cirkulerede havvandsbrønde til fabrikken. Her opbevares fiskene i et stressfrit miljø i havvandsbassiner, indtil fabrikken har kapacitet til at tage dem ind. De opbevares altid i disse rolige omgivelser natten over, da det er meget vigtigt for kødkvaliteten, at fiskene ikke er stressede, når de forarbejdes.

Fiskeri efter Nutaaq® Torsk

Brøndbåden læsser forsigtigt de levende fisk ombord, direkte fra netburene

Sådan bliver den fineste torsk til Nutaaq®

Den ekstra hurtige og nænsomme forarbejdning er hovedårsagen til Nutaaq® torskefileternes enestående kvalitet. Når det er tid, svømmer de levende torsk bogstaveligt talt ind i fabrikken. Her bliver de først bedøvet, derefter hurtigt slagtet og afblødt i iskoldt vand, så man sikrer, at alt blodet straks løber ud af kødet. Dette giver en ensartet kvalitet og garanti for, at der ikke er røde pletter i kødet.

Torsken bliver derefter renset og fileteret i én mekanisk proces, hvorefter den udskæres i perfekte stykker i hånden. Det erfarne udskæringsteam gennemgår hver filet nøje for at se, om der er røde pletter eller revner i fileten, da fileten i så tilfælde ikke kan blive klassificeret som "Nutaaq®".

Nutaaq® udskæres i hånden

For at garantere en helt hvid og perfekt filet, færdiggør vores erfarne udskæringsteam alle fileter i hånden.

Torskefileten kommer i fryseren højst to timer efter, at den levende torsk forlod vandet. Den hurtigfryses derefter og pakkes i henhold til specifikationerne, så den er klar til at blive sendt ud til kvalitetsbevidste forbrugere over hele verden.

Nutaaq® Torsk er af enestående kvalitet, da den er blød og saftig med en usædvanlig frisk smag, der gør kokke og andre kulinariske kunstnere i stand til at trylle og skabe lækre og flotte retter.

Læs mere om Fjeldørred
...