You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Kapacitetsudvidelser giver ekstra beskæftigelser på fabrikker

14.06.2012

Royal Greenlands kapacitetsudvidelser på nogle af fabrikkerne skaber 30-40 flere beskæftigelser i Paamiut og Qeqertarsuatsiaat.

Tre nye blokfrysere i Nuuk, to yderligere nye blokfrysere i Narsaq samt en ny torskefilete-ringsmaskine i Paamiut kører på fuldt tryk i disse dage. Og når yderligere to blokfrysere i Qeqertarsuatsiaat sættes i gang i starten af august måned, vil Royal Greenlands kapacitetsudvidelser på torskeproduktionsområdet begynde at få synlige effekter.

Som noget nyt er der installeret en ny fileteringsmaskine på fabrikken i Paamiut, der producerer torskefileter med eller uden skind. Det er en udløber af Royal Greenlands strategi om at øge værdien af hjemlige råvarer, som nu bliver til virkelighed. Færdigvarerne eksporteres primært til England, og en del sendes videre til produktion af tørfisk på fabrikken i Nuuk.

Fileteringsmaskinen, der blev taget i brug den 4. juni, giver beskæftigelse til 30 ekstra medarbejdere i Paamiut.

- Det har givet god effekt for medarbejderne, der nu kan fastholdes. Tidligere måtte vi sende medarbejdere hjem, når fiskerne ikke kunne komme ud og fange krabber på grund af dårligt vejr, men nu kan vi holde medarbejderne beskæftiget indtil november eller december måned. I tilgift kan vi give beskæftigelse på især serviceområdet som kantinen og rengøringsholdet, så etableringen af fileteringsmaskinen er en stor gevinst, også for byen, udtaler fabrikschef Pele Nathansen.

Næste nyhed: Op mod 500 medarbejdere samlede affald
...