You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Gode karrieremuligheder tiltrækker

16.04.2018

Internationalt udsyn og gode karrieremuligheder var dét der tiltrak to unge højtuddannede unge, driftssupporter i trawlerafdelingen Mikkel Krogh Søndergård, og HR medarbejder Tina Hansen, i deres nuværende stillinger i Royal Greenland. De to præsenterede Royal Greenland under studenterorganisationen ILI ILI’s jobmesse, der blev arrangeret på Ilisimatusarfik fredag den 13. april.

De to unge medarbejdere i Royal Greenland fortalte om deres uddannelses-og karriereforløb, for at vække de fremmødte studerendes interesse for at søge job i Royal Greenland.

HR konsulent Line Poulsen præsenterede de unge oplægsholdere på universitetets auditorium, hvorefter en selvsikker Mikkel Krogh Søndergård lagde ud, og fortalte om sit uddannelsesforløb som bachelor i samfundsvidenskab fra Ilisimatusarfik og siden kandidat i internationale studier og, hvordan han siden endte som driftssupporter i Royal Greenland.

International udsyn tiltaler

- Jeg startede som studentermedhjælper i Royal Greenlands CSR afdeling i min studietid som kandidat i Internationale studier på Århus Universitet. Jeg fik efter endte studier et arbejde i et projekt om rekruttering af udenlandsk arbejdskraft til Royal Greenlands fabrikker. Siden fik jeg en stilling som driftssupporter i trawlerafdelingen hos Royal Greenland. Mit nuværende arbejde som driftssupporter i trawlerafdelingen lyder måske langt fra min uddannelse som kandidat i internationale studier, men Royal Greenland er den virksomhed i Grønland, der er stort nok til at være tilstede globalt. Og, det tiltaler mig som ung grønlænder med internationalt udsyn, at arbejde i en virksomhed med internationale aktiviteter. Jeg håber, at få mulighed for at løfte større ansvar og arbejdsopgaver som har stor betydning for det grønlandske samfund, siger Mikkel Krogh Søndergård, og siger endvidere:

- Jeg håber, at vi ved vort deltagelse på jobmessen kan vække de unge studerendes interesse og, at især kvinder får øjne op for jobmuligheder inden for fiskerierhvervet, fordi der er for få kvinder inden for branchen, og fordi der er fokus på bedre uddannede i alle funktioner i Royal Greenland.

Gode karrieremuligheder

Tina Hansen, var i praktik som salgsmedarbejder i Royal Greenlands hjemmemarked under sin uddannelse inden for handel og markedsføring på Akademiuddannelsen på Niuernermik Ilinniarfik, og fik siden blev tilbudt en stilling fortæller, at en spændendende praktiktid var afgørende for, at hun tog imod et jobtilbud i Royal Greenlands HR afdeling som HR medarbejder efter endte studier i 2017.

- Der er gode karriemuligheder i Royal Greenland. Mange døre åbnes og der er muligheder for videreuddannelse. Jeg har tænkt mig at blive i Royal Greenland, fordi det er en spændende trappe at klatre op af karrierestigen hos Royal Greenland, siger Tina Hansen, der til dagligt arbejder med rekruttering og kompetenceafklaring samt andre projekter i HR afdelingen, ser sig selv ansat hos Royal Greenland om fem år.

- Jeg arbejder helt sikkert hos Royal Greenland også om fem år, fordi mit arbejde giver mening og fordi jeg føler Royal Greenland gerne vil mig. I øvrigt er Royal Greenland en super god arbejdsplads, sagde Tina Hansen under sit oplæg på Ilimmarfiks Auditorium.

Royal Greenland havde også et velbesøgt stand på jobmessen i Ilimmarfik, hvor også mange andre virksomheder og arbejdspladser i Nuuk prøvede at tiltrække de studerende på Ilisimatusarfik.

Billeder fra jobmessen i Ilisimatusarfik kan ses under teksten.

Kilder:

Foto: John David Eriksen

Næste nyhed: Mindeord over Jacob Poulsen
...