You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Råvaremangel medfører hjemsendelse af medarbejdere

17.12.2018
På grund af mangel på råvarer er Royal Greenlands fabrik i Uummannaq nødsaget til at sende cirka 30 medarbejdere hjem i dag mandag den 17. december 2018.

På grund af mangel på råvarer er Royal Greenlands fabrik i Uummannaq nødsaget til at sende cirka 30 medarbejdere hjem i dag mandag den 17. december 2018.

- Vi har produceret torsk til tørring i dag mandag. Da fiskerne ikke har indhandlet hellefisk blandt andet på grund af vejlige forhold og fordi nogle fiskere er på hvaljagt, mangler vi råvarer. Derfor er vi nødt til at sende cirka 30 medarbejder hjem i dag. Vi ved ikke, hvornår vi starter på produktionen igen, siger fabrikschef i Royal Greenlands fabrik i Uummannaq, Kirsten Kristensen Worm.

Kirsten Kristensen Worm oplyser, at de tidligt blev klar over, at der ville blive råvaremangel, og at hun derfor sendte et brev til det lokale arbejdsmarkedskontor Majoriaq den 4. December, at fabrikken ville blive nødt til at sende medarbejdere hjem på et tidspunkt.

- Det er almindeligt at vi har mangel på råvarer på denne årstid, fordi havet endnu ikke er frosset til, vejret er omskifteligt og der er mørkt. På den baggrund, har jeg skrevet et brev til Majoriaq, at vi på et tidspunkt vil blive nødt til at lukke på grund af mangel på råvarer. På baggrund af, at vi meddelte i god tid, har Majoriaq skaffet andre jobs til nogle af vore medarbejdere, siger Kirsten Kristensen Worm, der også siger, at de også har meddelt den lokale fagforeninge, USIP om hjemsendelsen.

- Begge indstanser har svaret og tilbagemeldt tilfredshed med, at vi tidligt melder ud, at vi bliver nødt til at sende folk hjem på grund af vejrlige forhold.

Kirsten Kristensen Worm oplyser, at medarbejderne vil blive kaldt på arbejde, så snart fiskerne igen begynder at indhandle til fabrikken.

Næste nyhed: Virksomhederne arrangerer udendørs juletræsdans i Ikamiut
...