You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Avataq søsat

29.11.2018

Den ene af to nye topmoderne Royal Greenland trawlere, ”Avataq”, blev med Grønlands nationalsang ” Nunarput utoqqarsuanngoravit” over højtalerne, søsat på det spanske skibsværft Astilleros de Muruetai, Bilbao, hvor de to nye trawlere, Avataq og Sisimiut, bliver bygget frem til 2019. Avataq blev søsat den 23. november.

Royal Greenlands hidtil nyeste på stammen, Avataq, har en længde på 82,30 meter og 18 meter bred. Trawleren bliver dermed det største skib i Royal Greenlands trawlerflåde, får en lastkapacitet på 2.850 kubikmeter.

Trawleren der skal erstatte trawleren Qaqqatsiaq bliver et kombinationstrawler til fangst af både rejer og hellefisk, får plads til en besætning på cirka 30 personer, og skal sejle i de grønlandske farvande og Barentshavet.

Inventar installeres

- Jeg så skibet imens den endnu stod på værft, og det var et fantastisk syn, fordi det er så stort, siger driftschef i Royal Greenlands trawlerafdeling, Johan Berthelsen, og han fortsætter:

- Byggeriet af begge trawlere, Avataq og Sisimiut er godt i gang. Det rå ydre i begge skibe er nu færdigbygget, så nu skal de topmoderne fabrikker og det øvrige indvendige inventar installeres.

Det er planen, at Avataq skal i drift ultimo 2019.

- Vi glæder os til skibet skal i drift, formodentlig sidst på året i 2019, siger Johan Berthelsen.

Den anden af de to nye trawlere, Sisimiut, blev søsat i maj 2018 og forventes at komme i drift i maj 2019.

Under teksten ses billeder fra før –og efter søsætningen af Avataq.

Næste nyhed: Indhandling af levende torsk:
...