You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Rekordsalg af grønlandske fiskeprodukter

02.11.2018

Hjemmemarkedet i Royal Greenland fik i oktober 2018 en rekordhøj omsætning på salg af grønlandske fiskeprodukter. Omsætningen på knap fire millioner kroner i oktober 2018 er en million mere end det sidste rekord omsætning på cirka tre millioner kroner i juli 2016.

- Der har været et øget salg af især tørfisk produkter, vintertørret torsk og maskintørret torsk. Men, vores øgede salg skyldes i høj grad, at vi har haft det rigtige produktsortiment, og det kan mærkes, fordi de grønlandske forbrugere i højere grad efterspørger grønlandske fiskeprodukter. Vi har også haft fremgang af salg til restauranter, storkøkkener og andre foodservice kunder, siger salgschef i Royal Greenlands hjemmemarked, Malik Hegelund Olsen, og fortsætter:

- Vores øgede omsætning i netop oktober skyldes også, at vore kunder i islægsområder bestiller forsyninger i større mængder inden islæg.

Tiltag

Royal Greenlands hjemmemarked har i de seneste år også introduceret nye fiskeprodukter på fodserviceområdet og har intensiveret deres deltagelse og synlighed på messer og foodfestivaler i Grønland.

- Vi har lanceret nye produkter som for eksempel glutenfri panerede torskestykker, samt intensiveret vores deltagelse i forskellige arrangementer i foodfestivaler og messer. Vore tiltag og større synlighed har naturligvis haft en indvirkning på det øgede salg af grønlandske fiskeprodukter, siger Malik Hegelund Olsen, og siger endvidere:

- Vi har en skare af loyale kunder som igennem løbende dialog har udviklet brugen af vore produkter, så de nu har mulighed for at have større udvalg af vores produkter på deres menukort, hvilket vi værdsætter meget.

Teamet på salgsafdelingen i Royal Greenlands hjemmemarked er godt tilfredse med, at omsætningen af grønlandske fiskeprodukter er steget år for år. Sidste år, i 2017 lå den årlige omsætningen på mellem 21 og 22 millioner kroner. Derfor forventer teamet også, at dette års salg vil overstige sidste års resultat.

- Vi er glade og tilfredse med at salget af vore produkter stiger år for år. Derfor har vi forhåbninger og vilje til at arbejde videre i vores bestræbelser på at forbedre og øge salget, også i år, siger Malik Hegelund Olsen.

Næste nyhed: En smagsoplevelse af de gode
...