You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Saqqaq fabrik under ombygning

21.11.2018

I forbindelse med snarlig installering af to pladefrysere der skal tredoble produktionsmængden på Royal Greenlands fabrik i Saqqaq, har fabrikken haft lukket fra den 9. november til og med den 20. november.

- Der skal installeres to pladefrysere i løbet af februar måned. I den forbindelse har fabrikken været under ombygning i uge 46 og frem til den 20 november. Men, fra og med i dag den 21. november, har vi igen åben for indhandling, siger anlægsleder i Saqqaq Mathias Nielsen.

Under den ti dage lange ombygning blev en skillevæg imellem indhandlingen og produktionshallen fjernet, fordi der skal installeres to pladefrysere i februar måned, sige anlægslederen.

Tredobles

- Vi benytter i dag to vertikal frysere der gør, at vi kun kan producere mellem fire og fem tons hellefisk om dagen. Når de to nye pladefrysere kommer i brug, så vil vi blive i stand til at producere cirka det tre dobbelte, siger Mathias Nielsen.

Fabrikken i Saqqaq beskæftiger i højsæsonen cirka elleve medarbejdere, men har nu syv medarbejdere, hvoraf tre blev sendt hjem i ti dage på grund af ombygningen.

- Når fiskerne begynder at indhandle igen, så bliver vore medarbejderstab på syv fuldtalligt igen, men da mange fiskere er på narhvals fangst for tiden, er det svært at sige, hvornår de indhandler, men vi har nu åbent for indhandlingen, siger Mathias Nielsen.

Tømrerfirmaet der stod for ombygningen installerede også et tag over to nye frysecontainere, der blev sat i brug i år.

Når de to nye pladefrysere skal installeres i februar måned, arbejdes der på, at medarbejderne på fabrikken i Saqqaq skal på kursus i perioden.

Tømrerfirmaet der stod for ombygningen installerede også et tag over to nye frysecontainere, der blev sat i brug i år.

Under ombygningen blev et skillevæg imellem indhandlingen og produktionsrummet fjernet. På billedet ses anlægsleder i Saqqaq, Mathias Nielsen.

Næste nyhed: Fisk i dit fjernsyn
...