You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Nuussuaq åbnet for indhandling

12.12.2019

Omkring 40 fiskere i Nuussuaq kan nu igen indhandle til Arctic Fish Greenland A/S’ fabrik i Nuussuaq.

- Vi åbnede for indhandling mandag den 9. december 2019. Indhandlingen af hellefisk skal foregå til den gamle fabrik så længe fiskerne indhandler fersk fisk, der skal indfryses. Det indhandlede fisk skal derefter opbevares i vore fryselagre i den nye fabrik, siger fungerende direktør i Arctic Fish Greenland A/S, Frederik Olsen.

Indhandling til den gamle fabrik i Nuussuaq lukkede i juli 2019 da fiskeriselskabet startede byggeri af ny fabrik i bygden. Indtil ultimo september indhandlede fiskerne til et indhandlingsskib i området.

- Den nye fabrik vil stå klar i april 2020, men vi kan nu benytte fryselagrene i det nye fabrik, og har derfor åbnet op for indhandling. Når det iser til i området, formodentlig i januar eller februar, bliver vi i stand til at indhandle ubegrænsede mængder hellefisk. Indtil da kan fiskerne indhandle i alt cirka tre tons om dagen, da fisken først skal indfryses i den gamle fabrik, forklarer Frederik Olsen.

Den nye fabrik i Nuussuaq, der bliver bygget færdigt til foråret, bliver en 700 kvadratmeter stor bygning. Fabrikken får en lagerkapacitet på 500 tons frosne hellefisk, og skal producere hale-og hovedkappede hellefisk, hvilket får en stor betydning for beskæftigelse for bygdens indbyggere.

Kilder:

Foto: Frederik Olsen

Næste nyhed: Hvad skal der til?...
...