You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

To nyuddannede officerer i Royal Greenlands fiskeriflåde

10.05.2019

To unge aspiranter i Royal Greenlands trawlere, Malik Høgh Johansen, og Sebastian Bisgaard fik den 1. maj 2019 papirer på, at de er færdiguddannede Fish Tech – Industrioperatører. De er nu klar til at sejle som uddannede officerer i Royal Greenlands trawlere, hvor de også har været i praktik under deres to årige uddannelsesforløb.

- Det er en fantastisk følelse, at jeg nu har en uddannelse inden for fiskeriproduktion i baggrunden som jeg kan bruge til en masse. For fiskeriet er jo det vigtigste erhverv i Grønland, siger 27 årige, Malik Høgh Johansen.

Udfordrende uddannelse

Fish Tech –Industrioperatør uddannelsen er en to årig uddannelse inklusiv et grundforløb på 20 uger med tre teoriforløb på seks uger ad gangen. Teoriforløbet under uddannelsen foregår på efteruddannelsesinstitutionen, EUC Nord i Hjørring, med praktikforløb i et af Royal Greenlands trawlere, efter hvert teoriforløb.

Malik Høgh Johansen, fortæller at han under uddannelsesforløbet som Fish Tech- Industrioperatør fik uddannelse i alt inden for produktion af fisk, lige fra fisken bliver fanget og bearbejdet, og til den ender på en tallerken hos kunden.

- Fish Tech –Industrioperatør uddannelsen er en industrioperatør uddannelse der har fokus på fiskeindustrien/fiskefabrikker. Her læres der om håndtering af fisk, og skaldyr systematisk fejlfinding, reparation og vedligeholdelse af maskiner i fabrikker, proces optimering inden for produktion, kvalitet sikring, logistik og service, siger Malik Høgh Johansen og han fortsætter:

- Der var gode udfordringer, så jeg gennemgik en udvikling gennem hele forløbet. Man bliver rigtig rig på viden efter så kort tid, siger Malik Høgh Johansen, og fortsætter:

- Jeg vil gerne give et stort tak til Royal Greenland og bemandingschef, Mika Heilmann, for at give mig mulighed for en uddannelse og udvikling. Jeg vil også takke fabrikscheferne samt besætningsmedlemmer ombord på Royal Greenland trawlere Sisimiut, Akamalik og Nataarnaq for gode praktik ophold. Jeg takker også min familie og venner for deres støtte, og ikke mindst mine klassekammerater, der har gjort uddannelsen til en fed oplevelse, siger Malik Høgh Johansen.

Stolt chef

Bemandingschef i Royal Greenland, Mika Heilmann, oplyser at Malik Høgh Johansen bliver ansat som produktionsformand på Royal Greenlands nye trawler Sisimiut, imens Sebastian Bisgaard er blevet ansat som en del af fabrikschef-teamet på Sisimiut.

- Jeg er stolt af både Malik Høgh Johansen og Sebastian Bisgaard. Jeg ved hvor udfordrende det har været for dem at komme igennem denne uddannelse. De har slidt og svedt for at komme igennem forløbet. Nu er de færdige og nu skal de få overført den teoretiske viden de har fået til praksis. Nu handler det for dem om at arbejde endnu hårdere, og bevise hvad de kan, siger bemandingschef i Royal Greenland, Mika Heilmann.

Mika Heilmann oplyser, at Royal Greenland som et led i deres arbejde med kompetenceudvikling i Royal Greenlands flåde, har sendt Malik Høeg Johansen og Sebastian Bisgaard på uddannelse i EUC Nord Hjørring, på Fish Tech – Industrioperatør uddannelsen.

- Grunden til at vi valgte Malik Høgh Johansen og Sebastian Bisgaard er, at de har potentiale til at besidde en officer stilling i fremtiden. Vi har haft et godt samarbejde med EUC Nord og vi afviser ikke, at vi gerne vil have flere på samme uddannelse, siger Mika Heilmann.

Kilder:

Foto: Rebekka Bisgaard

Næste nyhed: Nyuddannet officer har nået sit mål
...