You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Hjemsendte medarbejdere skal møde op igen

23.09.2019

Royal Greenlands fabrik i Uummannaq der mandag morgen måtte sende 34 medarbejdere hjem på grund af olieforurening af vandet, har nu fået tilført 1.000 liter rent vand fra Nukissiorfiit. Derfor skal de 34 medarbejdere der blev hjemsendt mandag morgen, møde på arbejde i morgen tirsdag.

- Da vi har fået lovning på levering af 1.000 liter rent vand fra Nukissiorfiit, kan vi dermed komme i gang med rengøringen af produktionsinventaret på fabrikken. Det betyder at vore hjemsendte medarbejdere kan møde på arbejde igen i morgen tirsdag, siger fabrikschef i Royal Greenlands fabrik, Kirsten Ajaaja Worm.

Nødforanstaltninger

Fabriksledelsen i Uummannaq iværksatte allerede i fredags nødforanstaltninger, da det stod klart at fabrikken ikke kunne producere et stykke tid på grund af olieforurening af byens vand.

- For at aflaste bygdeanlæggene i Saattut og Ikerasak, hvortil fiskere fra Uummannaq nu indhandler deres fangst, sendte vi lørdag morgen fire af vore medarbejder til Saattut. Disse fire pendler nu fra Uummnannaq til Saattut morgen og aften, så længe der er brug for dem. To andre har siden lørdag arbejdet på fabrikken i Ikerasak, siger Kirsten Ajaaja Worm.

Fabrikschefen oplyser at de på grund af situationen i Uummannaq har indført landingsplaner i bygdeanlæggene, så længe fiskerne i Uummannaq kun kan indhandle til bygdeanlæggene.

- Så længe de mere end 200 fiskere der indhandler til fabrikken i Uummannaq kun kan indhandle til bygdeanlæggende har vi været nødsaget til at indføre landingsplaner, der betyder, at fiskere skal lave aftaler med de enkelte bygdeanlæg, før de indhandler til bygdeanlæggene.

Ud af cirka 50 medarbejdere på fabrikken i Uummannaq, er cirka ti timelønnede medarbejdere ikke blevet hjemsendt. De skal sammen med de 34 der ellers blev hjemsendt, nu foretage rengøringen på produktionsinventaret.

- Vi vil stå klar til at producere videre så snart vandet i Uummannaq er blevet renset for forurening, siger Kirsten Ajaaja Worm.

Næste nyhed: Teltlejr i Aappilattoq blev en god løsning
...