You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Ice Trawl Greenland A/S bygger ny trawler

26.09.2019

Fiskeriselskabet Ice Trawl Greenland A/S har indgået en nybygningskontrakt med det spanske værft, Asterellos de Murueta i Bilbao om bygning af en ny rejetrawler. Den nye trawler, der skal erstatte trawleren Nataarnaq, forventes leveret i maj 2021, oplyser bestyrelsesformand i Ice Trawl Greenland A/S, Ove Rosing Olsen.

- Den eksisterende trawler, Nataarnaq, har tjent rederiet og det grønlandske samfund rigtigt godt. Bestyrelsen for Ice Trawl Greenland A/S har derfor fundet det vigtigt at fremtidssikre selskabets fiskeriaktivitet med et nyt og moderne fartøj. Derfor har man indgået en nybygningskontrakt med det spanske værft, siger Ove Rosing Olsen.

Byggeri er påbegyndt

Den nye Nataarnaq er udviklet med baggrund i Royal Greenlands nyeste to trawlere Sisimiut og Avataq, og tager i opbygningen af fabrikken afsæt i Nataarnaqs rejefabrik.

- Bygning af skibet er nu påbegyndt og vi forventer levering af skibet i maj 2021. Skibet bliver 82,30 m lang og 18 m bred. Trawleren kan have en besætning på 30 personer med 28 enkeltkamre og et enkelt dobbeltkammer. Lastrummet er i to etager og på i alt 2950 kubikmeter, siger Ove Rosing Olsen.

Det nye skib skal udelukkende fiske rejer med samme fiskeriaktivitet som den nuværende Nataarnaq, der udover fiskeri i grønlandsk farvand også har haft fiskeriaktivitet ved Svalbard.

De færdige rejeprodukter på trawleren bliver palleteret ombord, således at skibets losning bliver hurtigere.

Næste nyhed: Hjemsendte medarbejdere skal møde op igen
...