You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Endnu et webinar afholdt for Paamiut fabrikken

27.08.2020

55 medarbejdere fra Royal Greenlands fabrik i Paamiut deltog i et webinar, et virtuelt kursus fredag den 21. august, hvor temaet var privatøkonomi, pension og rettigheder.

Som et led i at fremme en god arbejdspladskultur på Royal Greenlands fabrikker har virksomhedens uddannelsesakademi, Royal Greenland Academy, udviklet et kursusprogram der har til formål at højne medarbejdertilfredshed, fremmøde, kompetencer og trivsel på arbejdspladsen.

Kursusprogrammet, der kaldes Sulisa+ består af en række aktiviteter, der sætter fokus på samarbejde gennem teambuilding, værdiarbejde og empowerment. Sulisa+ er gennemført med medarbejderne på fabrikken i Sisimiut i efteråret 2019, og i foråret kom medarbejderne i Paamiut i gang med programmet. Inden alle kursusaktiviteterne nåede at blive afviklet kom Corona-krisen og programmet blev sat på stand-by, - dog ikke alt for længe.

Royal Greenland Academy, der drives af virksomhedens HR-afdeling, tog de moderne kommunikationsmidler i brug, og allerede i maj fik de afprøvet at afvikle et webinar med deltagelse af 15 medarbejdere i Paamiut. Det viste sig at være en god løsning.

55 deltagere i Paamiut

Royal Greenland Academy gentog succesen med et webinar fredag den 21.august 2020, men denne gang med deltagelse af 55 medarbejdere i Paamiut fabrikken, hvor oplægsholderne deltog fra Nuuk.

- Som en del af Sulisa+ programmet samarbejder Royal Greenland Academy med en række virksomheder og organisationer. Det er blandt andre Grønlandsbanken, SIK og SISA, hvor vi giver disse aktører mulighed for at formidle emner de arbejder med til daglig, samt rådgivning indenfor deres arbejdsfelt. I dette tilfælde var det privatøkonomi, arbejdstagerrettigheder og pension. Hvert oplæg varer typisk en til to timer, hvor medarbejderne efterfølgende kan stille spørgsmål om disse emner som har betydning for det gode liv- og arbejdsliv, fortæller HR-udviklingskonsulent, Sara Biilmann Egede.

Udvikler konceptet

Royal Greenland Academy har lang tradition for at udvikle kurser skræddersyet til medarbejdergrupperne, og kurset med de eksterne virksomheder og organisationer har fået en god modtagelse.

- Fra tidligere erfaringer vidste vi at disse kurser var givende, så i stedet for at vente på at Corona-situationen var ovre, besluttede vi os for at afprøve de digitale løsninger. Det blev så webinar, hvor oplægsholderne i dette tilfælde var i Nuuk og kursisterne i Paamiut. Trods nogle tekniske udfordringer, gik webinaret godt, siger Sara Biilmann Egede og fortsætter.

- Selvom kurset er på langdistance, så afvikles det med en blanding af oplæg, spørgsmål og fysiske aktiviteter. For at det ikke skal blive for stillesiddende laver vi teambuilding-øvelser fra HR-kontoret i Nuuk. Vi evaluerer og udvikler konceptet løbende, men indtil videre er vi tilfredse med de to webinarer vi har gennemført frem til nu, slutter Sara Biilmann Egede.

Næste nyhed: Sampak af lokale produkter snart tilgængelig
...