You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Ice Trawl Greenland A/S sponsorerer Patienthjemmet

21.06.2020

God nationaldag. Fiskeriselskabet forlænger sin sponsoraftale med Det Grønlandske Patienthjem i København, og donerer 150.000 kroner om året de næste fem år. Ydermere betaler Ice Trawl Greenland A/S indkøb af moderne tv-apparater og møbler. Aftalen indgås med stor glæde af begge parter.

I dag søndag den 21.juni 2020, på Grønlands nationaldag, indgik Det Grønlandske Patienthjem i København og fiskeriselskabet Ice Trawl Greenland A/S en ny sponsoraftale som vil få stor betydning for patienterne, der opholder sig i Danmark i forbindelse med lægeundersøgelser og behandling.

Siden 2012 har Ice Trawl Greenland A/S doneret 120.000 kroner om året, der med den nye aftale er forhøjet til 150.000 kroner om året. Pengene er øremærket til aktiviteter for kulturelle og sociale aktiviteter for patienterne. Herudover betaler fiskeriselskabet for indkøb af moderne TV-apparater i patienternes værelser samt indkøb af møbler til fællesopholdsrummet.

Donationer siden 2012

Det er bestyrelsesformand for Ice Trawl Greenland A/S, Ove Rosing Olsen, der indgik sponsoraftalen på vegne af fiskeriselskabet og han kender godt til forholdene for patienterne gennem sit tidligere arbejde som læge.

- I sin tid i 2012 da jeg stadig var aktiv som læge fulgte jeg byggeriet af Patienthjemmet igennem Henrik Walsted, som var tilsynsførende under byggeriet. Mod slutningen det klart, at der ikke var penge til fjernsyn. Dengang bad jeg om et projekt om at indkøbe TV-apparater med adgang til internet og dengang donerede Ice Trawl A/S 200.000 kroner til anskaffelsen af TV-apparater. Det er disse der nu er forældede og trænger til udskiftning, forklarer Ove Rosing Olsen og fortsætter.

- I 2012 så bestyrelsen også, at der også var behov for aktiviteter for patienterne under et langvarigt sygeophold, og gav derfor 120.000 kroner om året til dette formål. Jeg er rigtig glad for at Ice Trawl A/S har forhøjet det årlige beløb og forlænget sponsoraftalen med yderligere fem år, så patienterne fortsat kan gennemføre fælles aktiviteter. Det glæder mit hjerte at vide, at dette kan lade sig gøre med donationen, siger Ove Rosing Olsen.

Skaber stor glæde

Leder af Det Grønlandske Patienthjem er også glad for at kunne forlænge sponsoraftalen med Ice Trawl Greenland A/S. Sponsoratet giver patienterne muligheder for at komme ud og få nogle fælles oplevelser i andre omgivelser.

- Det er passende at vi har indgået aftalen i dag på Grønlands nationaldag. I programmet for dagen er der planlagt en tur til Dyrehaven. Her er det muligt for patienterne at nyde samvær i andre dejlige rammer, siger Birtha Bianco, leder af patienthjemmet. Patienthjemmet har plads til 70 patienter og deres pårørende og ledsagere, og en del af dem er under længerevarende behandlingsforløb på Rigshospitalet og andre hospitaler.

- Det er hårdt at være væk hjemmefra under disse omstændigheder. Derfor skaber det stor glæde når patienterne kan komme lidt ud og opleve noget sammen. De har for eksempel været med til Julehilsen til Grønland og en tur til DR’s koncerthus, for at nævne nogle aktiviteter. På grund af Corona har det endnu ikke kunnet lade sig gøre, men så snart at det er forsvarligt at være så mange sammen i en stor bud vil der blive planlagt nye ture. Som patient kan dét at komme ud af patienthjemmet og opleve noget andet sammen med de øvrige patienter, være med til at gøre opholdet nemmere. Det kan kun lade sig gøre med denne årlige donation, siger Birtha Bianco til slut.

Næste nyhed: PH.d.-studerende skal optimere søkogte rejer
...