You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Royal Greenland som tema på GUX i Nuuk

18.09.2020

Et hold medarbejdere underviste GUX-elever i faget ”Royal Greenland” og det var en succes!

Mandag til onsdag i denne uge havde GUX Nuuk temadage der handlede om erhvervslivet. I den forbindelse havde 30 GUX-elever meldt sig til temaet ”Royal Greenland”, hvilket er et tegn på at interessen for vores virksomhed er stor. Andre elever valgte temaer som iværksætteri og business.

Læreren, Thomas Moth-Poulsen der stod for teamet om Royal Greenland kontaktede Hovedkontoret med henblik på et besøg med eleverne, men på grund af Coronasituationen måtte vi afvise besøget. I stedet for tilbød vi at hjælpe med at udarbejde et program som giver eleverne en god indsigt i virksomheden. Om mandagen den 14.september fik eleverne til opgave at researche og til det gennemgik de årsrapporten for 2019 og fik set en del film om alt fra kategorierne til ”Mighty Ships-udsendelse” om Akamalik som er blevet vist på Discovery Channel.

Bred indsigt

Til tirsdagens program tilbød vi at komme på GUX og præsentere Royal Greenland for eleverne. Takket været gode kollegaer kunne vi på meget kort tid stille op med et godt hold som gav eleverne en bred indsigt i virksomheden.

Den første oplægsholder var CEO, Mikael Thinghuus, som fortalte om værdikæden, strategien, Royal Greenlands betydning for landets økonomi og sidst men ikke mindst, fik eleverne med på en rejse til verdensmarkederne.

Trawlerafdelingens hold bestod af Andrias Olsen, Mika Heilmann, Agathe Thorleifsen, Johan Erni Berthelsen og AU-elev Brian Kleist. Her fik Andrias blandt fortalt om indenskærs- og udenskærs fiskeriet samt kvoter, mens Agathe Thorleifsen fortalte sin vej til stillingen som driftskoordinator mens Mika Heilmann fortalte om hvordan man kan komme i arbejde ombord på en trawler.  

Nikoline Ziemer, Business Development Manager fortalte eleverne om de forskellige udviklingsprojekter hun arbejder med særlig fokus på tangproduktion.

Driftsafdelingen stillede op med driftschef Sten Sørensen og teamleder i Kvalitetsafdelingen, Nauja Heiselberg. De fortalte om produktion på landanlæggene og hvorfor fødevaresikkerhed er vigtig for en god kvalitet, og derefter gik Sten dybere ned i processen med Nutaaq-torsken.

Hovedkontoret deltog talstærkt

Efter frokost kom et hold medarbejdere fra Hovedkontoret for at fortælle om deres arbejde i Royal Greenland.

Logistikchef, Ane Lynge fortalte om produkternes vej fra trawlerne og fabrikkerne til verdensmarkedet og kunne berette at hun har arbejdet i virksomheden i 30 år og 11 måneder. Efter Ane kom Teamleder i Økonomiafdelingen, Rasmus Olsen ind på hvad de laver i Controlling og sin egen vej til Royal Greenland gennem uddannelse i erhvervsøkonomi. Key Account Manager Assistant, Malu Laursen, fortalte om sit arbejde i Hjemmemarked og fortalte om sin praktiktid i virksomheden hvor hun i sin elevtid blandt andet har været i Svenstrup og salgskontoret i Japan. Koncern Kommunikationschef, Inga Dora G. Markussen fortalte om kommunikationsafdelingens funktion mens uddannelseskonsulent Ungaaq Abelsen afsluttede det tætpakkede program om hvordan kan man komme i uddannelse gennem Royal Greenland. Herefter blev eleverne testet på deres paratviden om Royal Greenland med en online quiz. Her var Royal Greenlands populære sushipakker på højkant og efter en spændende quiz var det Miki ”Oxlong” der vandt de tre pakker mens Jørgen og ”ilaaa” vandt en pakke hver.

Temadag tre, onsdag den 17.september, skal eleverne så udarbejde et slutprodukt hvor de skal vise hvad de har lært om Royal Greenland.

Du kan se en kort film der viser Royal Greenlands medarbejdere deltagelse i tirsdagens program:

Royal Greenlands medarbejdere deltagelse i tirsdagens program

Næste nyhed: Royal Greenlands indtjening påvirket af Covid-19
...