You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Nuunu er godt på vej mod OL 2022

30.03.2021
Billede: privat.

Den unge, grønlandske slalomløber, 24-årige Nuunu Chemnitz Berthelsen, gennemførte et European Cup løb i Østrig med succes i sidste uge. Det er et skridt på vejen for den unge kvindes mål om at blive udtaget til OL i Beijing, Kina i 2022.

- Jeg er utrolig glad og lettet over, at jeg klarede European Cup løbet i Østrig med succes. Det sikrer mig gode chancer for at blive udtaget til OL 2022, siger Nuunu Chemnitz Berthelsen.

Glad og lettet

For at kvalificere sig til OL i 2022, skal Nuunu i denne og næste sæson starte til fem European Cup -eller World Cup løb og et VM løb, og opnå points ved at gennemføre to af løbene med gode resultater. Nuunu missede at hjemtage points i VM i Italien i februar, da hun udgik i anden løb. Men da hun har fået points i European Cup løbet i Østrig i sidste uge, mangler hun dermed at gennemføre endnu et løb med gode resultater, samt deltage i FIS løb for at leve op til kravene for at blive udtaget til OL i 2022.

- For at kvalificere mig til OL, skal jeg opnå points i to ud af fem løb i denne - og i næste sæson. Jeg har nu startet til et VM løb uden points, og et European Cup løb, hvor jeg fik points, fortæller Nuunu og hun fortsætter:

- Jeg er utrolig glad og lettet over at jeg klarede det ene krav i denne sæson. Det letter noget af presset, og jeg behøver ikke at løbe to konkurrencer med points til næste sæson. Så jeg ved nu, at jeg kan klare kravene for at deltage i OL 2022, siger Nuunu.

FIS løb

Nuunu skal, for at kvalificere sig til OL, starte til endnu tre Europa Cup - eller World Cup løb, og få points i mindst i et af disse løb i næste sæson. Derudover skal hun starte til flere FIS løb for at leve op til OL kravene. FIS løb er officielle løb, der er arrangeret af det internationale skiforbund.

Nuunu, der til dagligt bor og træner i Norge, har siden sin deltagelse i VM i Italien i februar 2021, rejst rundt i Europa for at deltage i European Cup samt FIS løb, og opholder sig i øjeblikket i Tyskland.

- Jeg har i den seneste tid løbet en del FIS løb i Italien, Østrig, Slovenien og nu i Tyskland. Planen videre er at starte til så mange FIS løb som muligt før sæsonen slutter i slutningen af april i år. Jeg tager nok til Sverige og afslutter min sæson der siger Nuunu og fortsætter:

- Jeg er taknemlig for, at jeg er i gang igen med at starte til en masse løb, og at jeg har muligheden for at udleve min passion for skiløb til trods for disse Covid -19 tider, siger Nuunu Chemnitz Berthelsen.

Royal Greenland har sponsoreret Nuunu Chemnitz Berthelsen med 100.000 koner, der udbetales i to rater, i 2021 og i 2022.

Næste nyhed: Qaanaaq-fiskere bor i hytter på isen under fiskeri
...