You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

M/tr Nataarnaq får endeligt sit navn

31.05.2022

Det nyeste skib i Royal Greenlands flåde M/tr Nataarnaq har endelig fået sit navn, efter at dåben måtte udsættes på grund af havis i Sisimiut.

Skibets gudmor kunne stolt svinge champagneflasken ind i skibets stævn under en solrig himmel på havnen i Sisimiut foran de mange fremmødte på kajen.

- Det er mig en ære at blive gudmor til dette smukke skib og må det komme hjem med store fangster i fremtiden, siger gudmor Amalie Egede.

Efter dåben var der rundvisning på Nataarnaq, ligesom der var taler og forfriskninger og smagsprøver fra Royal Greenlands hjemmemarked til de fremmødte.

Masser af havis forsinkede dåben

M/tr Nataarnaq skulle have været døbt i januar 2022, men dåben måtte udsættes, da havisen var for tyk omkring Sisimiut. Derfor har skibet allerede været i fuld gang med at fiske i mellemtiden.

- Allerede nu har M/tr Nataarnaq landet store fangster, og skibet er fuld i gang med at vise sit værd. Det tegner allerede nu til at være en den rigtige investering, vi har lavet, siger Ove Rosing Olsen, som er formand for Ice Trawl Greenland, der sammen med Royal Greenland, ejer skibet.

Skibet blev bygget i værftsbyen Bilbao i det nordlige Spanien og har kostet over 300 millioner kroner at bygge.

Royal Greenland får mere moderne flåde

Det er et led i en større fornyelse af Royal Greenlands flåde, som sigter efter at blive mere moderne og bæredygtig.

Skibet er 82,3 meter langt og 18 meter bredt. Lastekapaciteten er 2950 kubikmeter, og det giver mulighed for længere fisketure med færre havneanløb, som desuden kan klares på under 24 timer.

Der er plads til 30 besætningsmedlemmer i enkeltmandskamre, motionsrum og gode fællesarealer som ovenikøbet er udsmykket med værker fra lokale kunstnere.

Hvis du vil vide mere om Ice Trawl Greenlands historie, kan du finde en online bog om selskabets historie via dette link.

Næste nyhed: Fisker om Nutaaq: Vi kan tage større mængder til bedre pris
...