You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

25.000 kroner til Nuunu

20.12.2019

Royal Greenland støtter alpinskiløberen Nuunu Chemnitz Berthelsen.

Hvert år øremærker Royal Greenland midler til en elitesportsudøver og sponsorudvalget valgt at sponsorere alpinskiløberen Nuunu Chemnitz Berthelsen. Onsdag den 18.december overrakte udvalget så en check på 25.000 kroner den 23-årige skiløber.

- Nuunu har et langsigtet mål om at kvalificere sig til de Olympiske Lege i Beijing i Kina i 2022 og det vil vi gerne støtte hende i at nå. Hun har trods sin unge alder allerede deltaget i internationale løb, det såkaldte FIS-løb, siden 2011. Derigennem har hun vundet to gange og hendes topplacering har været på en flot 36.plads til VM for seniorer i 2019, lyder begrundelsen fra sponsorudvalget.

Nuunu Chemnitz Berthelsen bor til daglig i Italien, hvor hun træner 5-6 gange om ugen sammen med en skigruppe. Hun er vokset op i Nuuk og hendes skikarriere begyndte tidligt i skiklubben NS-84.
- Siden jeg var lille har jeg altid vidst at jeg ville konkurrere på højt plan. For at kunne det var det nødvendigt at gå på skigymnasium så jeg har boet i Norge i fire år for at forfølge mit mål, fortæller Nuunu glad efter overrækkelsen.

Hun blev skadet i marts i år og har måttet undergå en operation på sit korsbånd og har dermed genoptrænet i otte måneder. Nu ligger vejen tilbage til Italien.

- Jeg rejser tilbage i begyndelsen af det nye år og glæder mig meget til at stå på ski igen. Sponsoratet giver mig mulighed for at få en specialtræner i fysisk træning og mulighed for at opgradere mit skiudstyr. Skisporten er en dyr sport, så jeg er fantastisk glad for den opbakning Royal Greenland giver mig. Tusind tak for det, slutter Nuunu Chemnitz Berthelsen.

Royal Greenland ønsker Nuunu Chemnitz Berthelsen al mulig held og lykke til med hendes bestræbelser på at nå sit mål.

Næste nyhed: Nyuddannet Fiskeskipper af 1. grad:
...