You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Avataq leveret til Royal Greenland A/S

05.12.2019

Royal Greenlands hidtil største trawler, Avataq, blev mandag den 2. december leveret fra bygherre til ejer, da Avataq blev leveret til Royal Greenland i det spanske værft Murueta i Bilbao.

- Vi har overtaget skibet, men værft og andre teknikere knokler på livet løs på at få skibet færdigt, så vi kan sejle til Grønland på fiskeri. Vi regner med ankomme til Nuuk den 3. januar 2020, og sejle på fiskeri den 4. januar 2020, siger skipper i Avataq, Jogvan Trondarson.

Opstart primo januar

Royal Greenlands hidtil nyeste skud på stammen, Avataq, har en længde på 82,30 meter og 18 meter bred. Trawleren der dermed er det største skib i Royal Greenlands trawlerflåde, får en lastkapacitet på 2.850 kubikmeter. Det topmoderne skib der kan fiske hellefisk og rejer har en hovemotor på 10.000 HK, har fire eldrevne trawlspil og kan fiske med tre trawl samtidig.

- Vi forventer opstart med rejefiskeri primo januar. Når fiskeriet går i gang skal vi have tolv teknikere med ombord, fordi der er meget teknisk udstyr der skal tilpasses og justeres til, oplyser Jogvan Trondarson.

Avataq der får plads til en besætning på 30 personer, skal sejle i de grønlandske farvande og Barentshavet.

Avataq skal navngives i Atlantkajen i Nuuk efterfulgt af et åbent skib arrangement på kulturnatten den 18. januar 2020.

Under teksten ses billeder af Avataq i Bilbao.

Kilder:

Foto: Jogvan Trondarson

Næste nyhed: Fabrikken i Upernavik lukket
...