You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Bygdens hjerte er genåbnet

22.03.2019

Royal Greenland har genåbnet indhandlingsanlægget i Qaarsut. Dermed kan lokale fiskere igen indhandle deres fangster til deres lokale indhandlingsanlæg, der åbnede tirsdag den 19. marts 2019. Der er ansat fem medarbejdere på indhandlingsanlægget i Qaarsut, der genåbner efter at have være lukket i omkring tre år.

- Genåbningen af indhandlingsanlægget i Qaarsut betyder meget for os der bor i Qaarsut, fordi genåbningen medfører arbejdspladser, og ikke mindst fordi fiskerne ikke længere behøver at tage til Uummannaq for at indhandle. Byens hjerte er genåbnet. Det er glædeligt og betyder meget for os alle i bygden, siger den nyansatte indhandlingsleder i Qaarsut, Dorthe Kristensen.

Råvarer transporteres til Uummannaq

Der er ingen fryse- eller lagerkapacitet i det genåbnede indhandlingsanlæg i Qaarsut, der sidst blev drevet af det private fiskeriselskab KNT. Derfor bliver råvarer transporteret over en strækning på 24 kilometer til Uummannaq hvor det produceres.

- Råvarerne skal transporteres med snescootere her i vinterperioden, og med både om sommeren. Vi har lavet aftaler med lokale fiskere der skal transportere råvarer for os, siger driftschef i Royal Greenland, Niels Ole Møller.

- Det er glædeligt at fiskerne igen kan indhandle til deres lokale indhandlingsanlæg, i stedet for at køre med snescooter eller sejle til og fra Uummannaq for at indhandle, siger Niels Ole Møller.

Der bor 172 personer i Qaarsut.

Billeder fra indhandlingsanlægget og aktiviteterne der idag, kan ses under teksten.

Kilder:

Foto: Dorthe Kristensen & Mainhard Jacobsen.

Næste nyhed: Lønafdeling mindsker brug af plastik
...