You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

En uforglemmelig oplevelsestur

03.09.2012

En gruppe børn fra børne- og ungehuset Mælkebøtten i Nuuk var i sommer på en uforglemmelig oplevelsestur i Danmark. Turen kunne føres ud i livet med økonomisk støtte fra forskellige virksomheder, deriblandt Royal Greenland.

Børnene, der kommer fra mindre ressourcestærke familier, var sammen med en gruppe voksne på tur fra den 24. juni til den 8. juli. Forskellige seværdigheder som Legoland, Tivoli Friheden, Aalborg Zoo og Fårup Sommerland bød på oplevelser, børnene sent vil glemme. For de fleste af børnene har turen nemlig været deres første tur væk fra Nuuk, så der har været mange nye indtryk og meget at fordøje.

- Som udsat barn i Grønland er der langt mellem disse oplevelser, og for børnene har det derfor ikke kun været en sjælden mulighed for at komme væk, men et minde, der vil følge dem i mange år frem. Et minde om spændende aktiviteter, om nye indtryk, men også om et øget sammenhold børnene imellem og til de voksne, udtaler forstander Kirsten Østergaard i sit takkebrev og fortsætter:

- Turen har været et brud på en ofte problemfyldt hverdag og en mulighed for at få den slags samvær og stimuli, deres familie ikke kan give dem. Som netop ønsket har turen givet børnene positive oplevelser, de altid vil huske.

Kirsten Østergaard er ikke i tvivl om, at turen bliver et varigt minde, der styrker børnenes udvikling og indsatsen for at skabe mønsterbrydere.

Næste nyhed: Kun et par dages hjemsendelser
...