You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Fabrikken i Saattut lukket i tre måneder grundet opgradering

26.07.2018
Fabrikken i Saattut skal foreløbig holde lukket i næsten tre måneder. På billedet kan man se, at tilbygningen er påbegyndt.

En mindre tilbygning, hvor der skal installeres pladefrysere, kræver, at fabrikken i Saattut holder lukket i næsten tre måneder. Efter genåbningen vil fabrikkens produktionskapacitet blive tredoblet. På grund af manglen på arbejdskraft i bygden skal der også bygges indkvarteringsboliger med plads til otte ansatte.

- Fabrikken i Saattut er den eneste blandt Royal Greenlands anlæg i Uummannaq området, der har ældre tunnelfrysere og skal nu opgraderes med nye pladefrysere. Opgraderingen vil betyde en tredobling af produktionskapaciteten, hvor fabrikken kommer til at producere omkring 15 tons pr. døgn mod fem tons for nuværende, siger Niels Ole Møller, der er driftschef for hellefiskeproduktionen.

Udvidelsen af frysekapaciteten på fabrikken i Saattut sker også som et led i genetableringen af den tabte kapacitet efter tabet af Royal Greenlands anlæg i Nuugaatsiaq, der var blandt de raserede bygninger under tsunamien i juni måned sidste år.

Tilkaldt arbejdskraft

De sidste frysevarer på fabrikken i Saattut transporteres til Uummannaq i dag torsdag, og fabrikken lukkes foreløbig ned den 1. august.

- Samtidig med opgraderingen af fryserne vil der blive bygget indkvarteringsboliger med plads til otte ansatte. Boligerne etableres som elementbyggerier, og derfor vil fabrikken og boligerne stå færdige omkring midten af oktober måned, siger Niels Ole Møller.

Også Saattut er præget af manglen på arbejdskraft, og derfor er de nye indkvarteringsboliger tiltænkt tilkaldt arbejdskraft.

- Vi har desværre mistet den mandlige arbejdskraft, da disse erhvervede fiskerilicenser og nu ernærer sig som fiskere. Og eftersom vi ikke får yngre medarbejdere til erstatning for vores stabile, ældre medarbejdere, så er vi nødt til at tilkalde medarbejdere udefra som andre steder, hvor der er mangel på arbejdskraft, siger driftschefen.

Medarbejderne på fabrikken i Saattut har fået tilbudt arbejde på fabrikken i Uummannag under byggeperioden.

Kilder:

Foto: Marie Knudsen, Saattut

Næste nyhed: Oprydningsdag ved fabrikken i Maniitsoq
...