You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Fiskeri i ny Sisimiut er effektivt

24.09.2020

Det går rigtig godt med hellefiskefiskeriet med Royal Greenlands nye trawler M/tr Sisimiut. Det tekniske vidunder der kom i drift juli 2019, fisker langt større mængder fisk end den tidligere trawler af samme navn.

- Vores fangstmængder af hellefisk med den nye trawler Sisimiut, er større i forhold til fangstmængderne i den gamle Sisimiut, og fiskeriet er gået godt siden vi tog ud på vores første fisketur i 2019, siger skipper i M/tr Sisimut, Ivan Olsen, og fortsætter:

- For eksempel fik vi i perioden juni til september 2020 fisket knap 3.000 tons hellefisk, hvilket er omkring 1.000 tons mere end hvad der blev fisket med det gamle Sisimiut i samme periode i 2018.

M/tr Sisimiut er en kombinationstrawler til torsk, kuller, sej- og hellefiskefiskeri. I perioden juli og til december 2019, har den fisket hellefisk i Sydvest -og Nordvestgrønland. I perioden januar og frem til maj 2020 har den fisket torsk, kuller og sej i Barentshavet, og siden maj 2020 fisket hellefisk i Sydvest- og Nordvestgrønland. I løbet af sommeren 2020, sejlede Sisimiut i en kort periode som indhandlingsskib af torsk for brøndbåden ”Maniitsoq”.

Losning hurtigt og effektivt

M/tr Sisimiut har en besætning på 33 mand der arbejder i to skift, når den fisker hellefisk, og 40 mand når den fisker og producerer torsk, kuller og sej i Barentshavet. Sisimiut  losser sin fangst i Sisimiut by, hvilket trawlerens skipper, Ivan Olsen siger foregår hurtigt og effektivt.

- Vores losninger i Sisimiut er gået rigtig godt, og det er effektivt. For eksempel losser vi 803 tons hellefisk, tager emballage ombord, og klar til at sejle ud igen i løbet af 21 timer. Det er mærkbart hurtigere og mere effektivt end med gamle Sisimiut, siger Ivan Olsen, og fortsætter:

- Sisimiut er et fantastisk fiskefartøj, som vi alle er stolte af. Vi har samlet en stabil samt meget god besætning, der er stolte af deres arbejdsplads, engagerede og hårdtarbejdende. Det gør det muligt at få det bedste ud af trawleren, og fremtiden ser lys ud.

Ivan Olsen, siger at optimering af fabrik og andet udstyr fortsat er i gang ombord i den moderne trawler, der har en lastkapacitet på cirka 900 tons fisk.

-Det er jo et nyt skib der skal tilpasses til fiskeriet, men jeg vil sige, at fiskeriet har været godt i hele perioden. På den bedste dag, var produktionen på 70.800 kilo, og det er hidtil største fangst på en dag, siger Ivan Olsen.

Når hellefiskekvoten i udenskærs- fiskeriet i Sydvest -og Nordvestgrønland er fisket op for i år, skal Sisimiut på kort værftsophold, formodentlig i Norge, og skal derefter i begyndelsen af 2021, fiske - og producere torsk, kuller og sej i Barentshavet.

Kilder:

Foto: Inuuteq Kriegel

Næste nyhed: Royal Greenland som tema på GUX i Nuuk
...