You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Frilleproduktion på kinesisk eller grønlandsk manér

03.08.2012
Foto: Inge Marie J. Rosing

En kinesisk fabriksarbejder og en medarbejder fra Royal Greenlands salgskontor i Japan har været på besøg i Qasigiannguit fiskefabrik, hvor formålet var en erfaringsudveksling i frilleproduktion.

Royal Greenland sætter en ære i at leve op til kundernes krav. Det var en af grundene til, da fabriksarbejderen fra Kina, Zheng Mou, og en medarbejder fra Royal Greenlands salgskontor i Japan, Teruhisa Meguro, gæstede fiskefabrikken i Qasigiannguit i sidste uge.

Formålet med besøget var erfaringsudveksling i at skære friller af hellefisk, idet fabriksarbejderne i Qasigiannguit og i Kina har hver deres måde at producere friller på. Kineserne bruger saks og grønlænderne bruger kniv. Forsøget gik så ud på at finde ud af, hvilken måde, der virkede bedst.

- Kinesernes måde at bruge saksen på tager alt for lang tid for os. Kineserne kan være meget grundige i deres arbejde, og de har medarbejdere nok til at tage sig god tid. Vi lærte så kineseren vores måde at skære friller af fisken med en kniv, og vi fandt i samarbejdet ud af, at vi kan få bedre kvalitet og udbytte af fisken ved at ændre lidt i vores måde, der samtidig passer til vores arbejdstempo heroppe, vurderer fabrikschef Ole Vestergaard.

Erfaringsudvekslingen mundede ud i en aftale om, at Qasigiannguit sender en palle færdigproducerede friller på 1000 kilo til Kina, som vil blive forædlet yderligere. Derefter skal det vurderes, om produkterne svarer til kundernes forventninger eller ej.

Næste nyhed: Kaffemik for chefens 50-års fødselsdag
...