You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Grønlandsk fiskeuge i Tysklands parlament

20.07.2018
Fra fiskeugen fra venstre: René Stahlhofen, Royal Greenlands salgsdirektør i Bremen, kokkene Jürgen Boltersdorf og Christian Wieck samt Malik Hegelund Olsen, salgschef for hjemmemarkedsafdelingen.

Royal Greenland arrangerede en kulinarisk oplevelsesuge i den mest betydningsfulde adresse i Tyskland, Deutsche Bundestag, da virksomheden fik mulighed for at holde "Grønlandsk event" med egne produkter. Gæsterne viste stor interesse for smagsoplevelser og ikke mindst for Grønland.

- Deutsche Bundestag (Tysklands parlament, red.) er den mest prominente adresse i Tyskland, og normalt er det ikke muligt at afholde fremstød på stedet. Vi havde gjort vores samarbejdspartner inden for fisk og skaldyr, Transgourmet, og Bundestag's cateringsvirksomhed Dussmann så interesserede i vores "Grønlandsk event", at det lykkedes os og fik mulighed for at arrangere dette fremstød, siger René Stahlhofen, direktør i Royal Greenlands salgsafdeling i Bremen.

Omkring 1600 interesserede gæstede dagligt Royal Greenlands fremstød af sine produkter i parlamentsbygningen i Berlin med seks forskellige retter hver dag. Rummet for fremstødet var arrangeret store blancher og bannere med motiver fra virksomhedens produkter og naturbilleder fra produkternes oprindelsesland, Grønland.

Interesse for Grønland

- Gæsternes reaktioner på begivenheden i forhold til fremstød af fiskeprodukter har generelt været positive, men specielt "Fisk fra Grønland" vakte stor interesse og blev meget værdsat. Mange stillede også spørgsmål om Grønland, fiskeri, fiskearter og om de madopskrifter, vi havde lavet. Med den positive tilbagemelding fra både gæsterne og vores samarbejdspartnere Dussmann og Transgourmet får vi lyst til at gentage den form for fremstød. For os i Royal Greenland er den form for fremstød et rigtigt godt redskab til at komme frem i forsyningskæden i Tyskland, vurderer René Stahlhofen.

Malik Hegelund Olsen, salgschef for hjemmemarkedsafdelingen i Grønland, var inviteret med i arrangementet.

- Det var lærerigt og inspirerende at deltage i og følge med i fremstødets forskellige faser. Jeg får input og erfaring, som vi kan tilpasse vores fremstød her i Grønland, siger Malik Hegelund Olsen.

Under fremstødet var der mange interessante fakta om Grønland. Et specielt forberedt informationskort gav en masse underbygget information om grønlandske produkter, der var på menuen i ugen for fremstødet. Gæsterne kunne ved at scanne på moderne stregkoder på deres smartphones få indblik i den grønlandske hverdag.

- Jeg er godt tilfreds med det tvedelte fremstød: Promoveringen af produkterne og Royal Greenland, og derudover mundede kombinationen omkring samarbejdet om arrangementet og det tætte samarbejde med samarbejdspartneren Transgourmet ud i et endnu tættere samarbejde og åbnede op for flere muligheder, hvilket kan udnyttes i fremtiden. Alt i alt vurderer jeg fremstødet som velgennemført, siger Malik Hegelund Olsen.

Deutsche Bundestag er Forbundsrepublikken Tysklands parlament, der udgør det ene af landets to lovgivende forsamlinger, Forbundsdagen med omkring 600 medlemmer og Forbundsrådet, der består af repræsentanter fra de 16 forbundslande.

Tyskkyndige kan få indblik i fiskeugen på Royal Greenlands hjemmeside for forretningsforbindelser: https://www.royalgreenland.de/foodservice/events--veranstaltungen/gronlandisches-fisch-event-im-deutschen-bundestag-2018/

Næste nyhed: Fabrikken i Innaarsuit evakueret
...