You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Indhandling åbner igen i Uummannaq

15.05.2019

Fiskerne i Uummannaq kan igen indhandle til Royal Greenlands fabrik i Uummannaq fra i morgen, torsdag den 16. maj.

Royal Greenlands fabrik i Uummannaq lukkede for indhandling, på grund af fyldte fryselagre den 28. april, men nu har Royal Arctic Line’s skibe sejlet igennem isen i Uummannaq området og afskibet en del af fryselagerbeholdningen. Det betyder at fiskerne i Uummannaq igen kan indhandle hellefisk til Royal Greenlands fabrik.

- En del af lagerbeholdningen er blevet afskibet med Royal Arctic Line’s skibe, derfor åbner vi igen for indhandling i morgen torsdag, siger fabrikschef i Royal Greenlands fabrik i Uummannaq, Kirsten Kristensen Worm.

Fabrikschefen siger, at alt efter hvor meget fiskerne indhandler skal det afgøres, hvornår produktionen på fabrikken starter igen.

- I øjeblikket er de fleste af vore medarbejdere på kursus. Det var ellers planen, at de skal på fem ugers kursus, men nu da situationen har ændret sig, skal formodentlig cirka halvdelen af vore medarbejder møde på arbejde og producere i de kommende dage, siger Kirsten Kristensen Worm.

Fryselageret i Ukkusissat er fyldt op, imens der ikke er fyldt op Ikerasak og Saattut. Fryselagre i bygder afskibes, når isen i Uummannaq fjorden er brudt op.

Kilder:

Foto: Kirsten Kristensen Worm

Næste nyhed: To nyuddannede officerer i Royal Greenlands fiskeriflåde
...