You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Mangel på arbejdskraft overbebyrder medarbejdere

12.07.2018

Royal Greenlands fabrikker på kysten mangler i øjeblikket i alt cirka 120 medarbejdere. Det er især fabrikkerne i Upernavik, Uummannaq og Maniitsoq der mangler arbejdskraft, men også andre fabrikker på kysten mangler folk.

På grund af stor mangel på arbejdskraft på fabrikken i Uummannaq by er de stabile medarbejdere nu meget overbebyrdede fordi fabrikken mangler folk, men også fordi al indhandling til bygderne Saattut og Ikerasak transporteres til Uummannaq, fordi de mangler arbejdskraft i bygderne.

- Selv om vi producerer i to hold, så mangler vi stadig mange medarbejdere, hvis vi skal producere optimalt. Så på nuværende tidspunkt er vore stabile medarbejdere stærkt overbebyrdede, fordi de er nødsaget til at arbejde over fordi vi mangler folk. Det kan nu mærkes på deres kroppe, og de er simpelthen trætte, siger fabrikschef i Royal Greenlands fabrik i Uummannaq, Kirsten Kristensen Worm, der fortsætter:

- Vi har ellers søgt flere medarbejdere igennem det lokale arbejdsmarkedskontor, og vi har også fået medarbejdere udefra fra Kina, Skandinavien og Østgrønland, men vi mangler stadig folk, derfor arbejder vore medarbejdere hård, for at følge med i fiskernes indhandling.

Upernavik og Maniitsoq mangler også folk

Men, det er ikke kun Uummannaq og bygder der mangler arbejdskraft. Også bygderne Aappilattoq, Innaarsuit, Tasiusaq og fabrikken i Upernavik mangler folk, oplyser fabrikschef i Upernavik, Flemming Andersen.

Royal Greenlands fabrik i Maniitsoq mangler til dagligt mange medarbejdere

- Selv om vi har hentet medarbejdere fra Kina og nordjobbere fra udlandet, så mangler vi til dagligt mange medarbejdere i Maniitsoq. Derfor arbejder vore nuværende medarbejdere ekstra hård. Det er trist at vi ikke kan bemande fabrikken med lokal arbejdskraft, siger driftschef i Royal Greenland, Sten Sørensen.

Fabrikkerne i Qasigiannguit, Ilulissat og Qeqertaq mangler også folk.

- Vi søgte medarbejdere igennem det lokale arbejdsmarkedskontor Majoriaq og der kom folk. Men, vi mangler stadig folk, selv om der indimellem kommer nye medarbejdere, der desværre hurtigt går igen, siger fabrikschef i Qasigiannguit, Hans Grønvold.

Fabrikschef i Ilulissat Anders Andersen oplyser, at de håber på at få løst manglen på arbejdskraft snarest.

- Vi har søgt udefrakommende arbejdskraft igennem Royal Greenlands HR afdeling i Nuuk og desuden venter vi på, at de som allerede har fået kontrakt skal komme til Ilulissat fra Filippinerne.

Fabrikken i Qeqertaq søger i øjeblikket stærke mænd, der kan arbejde på farbrikken i Qeqertaq resten af året.

Fabrikkerne i Qeqertarsuaq, Kangaatsiaq, Sisimiut, Nuuk og Paamiut mangler på nuværende tidspunkt ikke arbejdskraft, men stabil arbejdskraft er en mangelvare, siger Fabrikschef i Nuuk, Ilannguaq Abrahamsen.

- Vi mangler i øjeblikket ikke arbejdskraft, fordi der kommer nye folk til hele tiden. Så jeg efterlyser stabil arbejdskraft, der kan komme på arbejde hver dag.

Den nuværende mangel på arbejdskraft på Royal Greenlands fabrikker, sker til trods for at Royal Greenlands HR afdeling i år har rekrutteret cirka 130 nye medarbejdere til at arbejde på fabrikkerne på kysten. Heraf blev de cirka 80 rekrutteret fra andre byer i Grønland, 24 Nordjobbere, 18 fra Kina og ni fra Filippinerne.

- Selv om vi producerer i to hold, så mangler vi stadig mange medarbejdere, hvis vi skal producere optimalt. Så på nuværende tidspunkt er vore stabile medarbejdere stærkt overbebyrdede, fordi de er nødsaget til at arbejde over fordi vi mangler folk, siger fabrikschef i Uummannaq, Kirsten Kristensen Worm.

- Selv om vi har hentet medarbejdere fra Kina og nordjobbere fra udlandet, så mangler vi til dagligt mange medarbejdere i Maniitsoq. Derfor arbejder vore nuværende medarbejdere ekstra hård. Det er trist at vi ikke kan bemande fabrikken med lokal arbejdskraft, siger driftschef i Royal Greenland, Sten Sørensen.

Næste nyhed: Lutter glæde over genåbningen af fabrikken i Aappilattoq
...