You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Nataarnaq kommer hjem med kæmpefangst

27.07.2022

Royal Greenland og Ice Trawl Greenland A/S' trawler kom tirsdag d. 26. juli 2022 hjem med sin hidtil største fangst. Næsten tusinde tons rejer blev fisket på lidt under en måned.

Trawleren M/tr Nataarnaq fiskede 958.612 kg på 26 dage, og det er den nye trawlers største fangst til dato.

- Vi er stolte af besætningen og deres indsats. Det er et meget flot resultat som også viser hvor vigtigt det er med en moderne fiskeflåde, siger Ove Rosing Olsen, som er bestyrelsesformand hos Ice Trawl A/S.

Over halvdelen af fangsten bestod af såkaldte Orange head rejer A+. Rejerne er store og flotte, hvilket gør dem særligt eftertragtede på det internationale marked, og derfor også udgør en meget stor værdi.

Trawleren M/tr Nataarnaq har, siden sin indsættelse i flåden, leveret flere flotte resultater. Sidste rekord var på 881.222 kg rejer.

M/tr Nataarnaq blev i starten af 2022 indsat som et led i en større fornyelse af Royal Greenlands flåde, som sigter efter at blive mere moderne og bæredygtig.

Skibet er 82,3 meter langt og 18 meter bredt. Lastekapaciteten er 2950 kubikmeter, og det giver mulighed for længere fisketure med færre havneanløb, som desuden kan klares på under 24 timer.

Der er plads til 30 besætningsmedlemmer i enkeltmandskamre, motionsrum og gode fællesarealer, som ovenikøbet er udsmykket med værker fra lokale kunstnere.

Hvis du vil vide mere om Ice Trawl Greenlands historie, kan du finde en online bog om selskabets historie via dette link.

Næste nyhed: Royal Greenland ønsker elever stor tillykke med dimission
...