You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Nyuddannet fiskeskipper uddanner sig videre

05.07.2019

Nyuddannet fiskeskipper af 1. grad med praktikophold i Royal Greenlands trawlere, skal nu videreuddanne sig til skibsfører.

-Det føles rigtigt godt at have fået det gennemført, siger Andreas Tidemand, om sin nye titel som fiskeskipper af 1.grad.

Andreas Tidemand fik sin eksamensbevis den 21. juni 2019, som fiskeskipper af 1. grad i Skagen Skipperskole. En uddannelse han startede på i januar 2018. Den nyuddannede fiskeskipper har dog allerede fremtidige planer:

-Jeg læser videre til Skibsfører i slutningen af juli og det tager normalt et år at tage skibsfører  uddannelsen, fortæller Andreas Tidemand.
Lovmæssigt er det ellers nok at blive fiskeskipper af 1. grad for at komme til søs, men Andreas synes at skibsfører-uddannelsen vil give ham væsentligt større viden inden for ledelse, økonomi og skibsteknik inden for området.

Skrev eksamensopgave til søs

Andreas har været under uddannelse og været til søs på samme tid, og det har betydet at han skulle være væk fra sin familie i længere tid. Udover at det havde været hårdt at være væk fra familien, så har det også været en udfordring at skulle bruge sine frivagter på at skrive opgaver til søs.

 -Dog er jeg glad flot for mine resultater til eksamen, og jeg er nu klar til at tage til søs igen, siger Andreas Tidemand.

Andreas Tidemand håber på, at flere skal påbegynde en uddannelse - uanset hvilken uddannelse det drejer sig om:

- Vi mangler jo stadig rigtigt mange skibsofficerer, fiskeskippere, maskinmestre, fiskeriteknologer også videre.  Det er aldrig for sent at starte en uddannelse, Andreas Tidemand.

Andreas Tidemand skal nu ud og sejle med Royal Greenlands nye topmoderne trawler Sisimiut som officersaspirant.

Kilder:

Foto: Privat

Næste nyhed: Navigatio er på gaden
...