You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Råvarer til årets dyst leveres af Royal Greenland

09.11.2018

I aften kåres ” Årets kok” på Levnedsmiddelskolen, INUILI, i Narsaq. Royal Greenland er én af leverandørerne som sponsor af råvarer der skal benyttes under dysten i madlavningens kunst, der skal foregå mellem fire af Grønlands bedste kokke fredag aften, samt dysten om at blive Grønlands bedste kokkeelev blandt 10 kokkelever på INUILI.

- Vi er sponsorer fordi vi gerne vil støtte op om den kulinariske udvikling af grønlandske råvarer. Det er jo dygtige kokke og kommende kokke der er samlet til årets dyst i INUILI. De kan være med til at øge brugen af vores sunde grønlandske råvarer fremover, siger salgschef i Royal Greenlands hjemmemarked, Malik Hegelund Olsen, og fortsætter:

- Der er mange muligheder i grønlandske råvarer og det er vigtigt at vise, især de unge kokke og elever, hvilke muligheder der ligger i vores råvarer. Vi vil igennem vort sponsorat gøre det interessant for de unge kokkeelever og den yngre generation at bruge grønlandske råvarer.

Trives i stormens hjerte

Køkkenchef i Royal Greenland, Sune Bjerre, der deltager i mesterkokkenes årlige dyst i INUILI, glæder sig til at få mulighed for at benytte sig af enten snekrabber, kammuslinger, pillede rejer, skal rejer, rå rejer og makrel, der er sponsoreret af Royal Greenland.

- Da jeg arbejder med Royal Greenlands produkter til dagligt, håber jeg helt klart på at trække nogle af de råvarer jeg benytter mig af til daglig, siger Sune Bjerre, der glæder sig til at komme i gang.

-Jeg glæder mig meget til at komme i gang, da det jo er i stormens hjerte at kokke trives bedst, siger Sune Bjerre, der har forventninger om at blive én af de tre bedste kokke i Grønland:

- Jeg har en klar forventning om at komme i top tre, da alt kan ske og vi endnu ikke ved hvad vi skal lave. Jeg glæder mig og er sikker på at det bliver sjovt, da denne årlige konkurrence er klart et højdepunkt på året fagligt.

Og, hvordan er det man gør sig klar til at blive årets bedste kok, når først konkurrencen går i gang ved, hvilke råvarer man skal benytte sig af?

- Det er vigtigt at have en plan klar på forhånd om, hvad man vil lave, alt efter hvad man trækker. Jeg laver altid en minutiøs plan for, hvordan jeg udnytter de fire timer bedst. Overholdelses af denne plan uden at lave fejl undervejs er alfa omega, siger Sune Bjerre.

Kokkeelev hos Royal Greenland, Jakobine Poulsen deltog i kokkeelvernes konkurrence i går torsdag imens Sune Bjerre kokkererer i dag fredag. Resultatet af kokkeelevernes og kokkenes konkurrence afsløres i aften.

Under en træning i anretningsteknikker lavede Sune Bjerre en smukt anrettet forret af makrel og rejer.

Køkkenchef i Royal Greenland deltager i dysten om at blive Grønlands bedste kok.

Kokkeelev i Royal Greenland, Jakobine Poulsen deltager i konkurrencen i INUILI sammen med ni andre kokkeelever.

Royal Greenland sponsorerer enten snekrabber, kammuslinger, pillede rejer, skal rejer, rå rejer og makrel , der benyttes i mesterkok dysten i INUILI.

Kilder:

Foto: Anna Marie Knudsen & Inga Egede

Næste nyhed: Rekordsalg af grønlandske fiskeprodukter
...