You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Skolepraktikanter på fabrik:

02.02.2021
Foto: Inuuteq Kriegel

- Lærerigt praktikophold.

Fem skoleelever fra Atuarfik Ukaliusaq, til daglig kaldet USK, valgte at komme i skolepraktik på Royal Greenlands fabrik i Nuuk i dagene fra den 18. til og med den 29. januar 2021. De unge er meget glade for deres praktikophold på fabrikken, hvor de blandt andet fik lært hvor vigtigt kvalitet betyder under produktion af fisk.

- Det var interessant og lærerigt. Jeg fik lært en masse om forarbejdning, produktion, frysning, pakning og videresalg af fiskeprodukter. Vi hyggede os også gevaldigt i arbejdstiden, og blev godt modtaget af vores arbejdskolleger på fabrikken, siger 16-årige Viiveeraq Lyberth.

En fremtid i fiskeriet

De fire ud af de fem skolepraktikanter havde efter eget ønske søgt om at komme i praktik på Royal Greenlands fabrik, men Miki Wallbohm på 16 år havde villet noget andet.

- Jeg kunne ikke finde en anden praktikplads, men jeg fortryder bestemt ikke at jeg kom i praktik på fabrikken, fordi jeg lærte en masse. Jeg har under mit praktikophold fundet ud af, at jeg vil beskæftige mig med fiskeri i fremtiden. Måske som fisker på trawler, men også arbejdet i laboratoriet vakte min interesse, siger Miki på 16.

Rico Christensen på 15 år har tidligere været med under bundgarnsfiskeri, og derfor glad for, at han nu ved mere om produktion af fisk.

- Først og fremmest har jeg lært hvor vigtigt det er at forarbejde fisk til kvalitetsprodukter. Det er en praktisk ting at vide, hvis jeg skulle vælge en fremtid indenfor fiskeriet, siger Rico

God behandling

Alle fem praktikanter fik prøvet at arbejde i alle afdelingerne på fabrikken, samt på kontorerne i både fabrikken og hjemmemarkedet.

- Jeg fik en masse ud af at prøve at arbejde i alle afdelingerne på fabrikken. Og vi fik sådan en god behandling af kollegerne i alle afdelingerne, siger Karl Jaaku Alaufesen, imens Viiveraq tilføjer:

- Jeg vil gerne arbejde på fiskefabrikken i min sommerferie. Jeg vil også gerne anbefale andre skoleelever til at tage i skolepraktik på en fabrik. Kollegerne er venlige, og det er interessant at arbejde med fiskeproduktion.

Fabrikschef på Royal Greenlands fabrik i Nuuk, Abia Thorsteinsen, der har arbejdet med fiskeproduktion i 31 år, er glad for, at de unge interesserer sig for fiskeindustrien.

- Da jeg aldrig tidligere har haft skolepraktikanter, er jeg rigtig glad for at de unge valgte at komme i skolepraktik på fabrikken. De var alle fem tydeligvis interesserede i produktionen, og de fik lært hvor mange muligheder der er indenfor både produktionen, men også i fiskeriet, siger Abia Thorsteinsen.

Skolepraktikanterne der går i 10. B på Atuarfik Ukaliusaq, skal udarbejde et fremlæggelsesmateriale til deres klassekammerater om deres praktik på fabrikken.

Næste nyhed: Reduce - recycle - renew
...