You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Stolt og lettet maskinmester

09.07.2019

Efter fire og et halvt år på skolebænken i Fredericia Maskinmesterskole er Palu Enoksen nu færdiguddannet som maskinmester.

Palu Enoksen, der under sit uddannelsesforløb var i praktik i flere af Royal Greenlands trawlere, startede sin uddannelse i januar 2015, og fik sit uddannelsesbevis den 27. juni 2019.

- Efter at have færdiggjort uddannelsen føler jeg mig lettet, og kan nu ånde lettet op. Jeg har en følelse af stolthed, fordi nu har jeg gennemført et studie jeg syntes var rimelig intenst, fortæller Palu Enoksen.

Teori og praksis

Palu Enoksen var under sit uddannelsesforløb i praktik på Royal Greenlands trawlere, Akamalik og Nataarnaq, og har mødt udfordringer i starten af sit uddannelsesforløb.

- At skulle vænne sig til en dyb teoretisk gennemgang har været en udfordring, især når man er vant til at have en praktisk tilgang til arbejdsopgaver ombord på en trawler, siger Palu Enoksen, der ombord på trawleren Nataarnaq, forberedte sig til sin afsluttende projekt til sin eksamen.

God hjælp fra skolen

Trods det intense skoleforløb, er Palu Enoksen glad for den hjælpsomhed han mødte i Fredericia Maskinmesterskole:

- Fredericia Maskinmesterskolens administration var meget behjælpelig igennem studiet fra start til slut. Som et eksempel kan jeg nævne, at inden uddannelsens start blev jeg anbefalet nogle boliger fordi jeg kommer fra Grønland.

Palu Enoksen bliver nu ansat hos Royal Greenland, og kommer til at være en del af officersstaben ombord på Nataarnaq.

Kilder:

Foto: Privat

Næste nyhed: Prisaftale på torsk indgået
...