You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Succesen med kinesiske fabriksarbejdere forsætter

17.07.2019

12 nye kinesiske fabriksarbejdere er ankommet til Uummannaq for at arbejde i Royal Greenlands fabrik. De skal afløse de kinesiske ansatte som har arbejdet på fabrikken i Uummannaq siden 2017.

Projektleder og tolk Xiaoqing Cheng, fortæller at de nye medarbejder er blevet godt modtaget i Uummannaq.

- De nye kollegaer fik en varm og venlig velkomst fra de lokale – og der er højsæson for fiskeproduktionen, så de er allerede godt i gang, siger Xiaoqing Cheng.

- De nye kollegaer er mere end velkomne og de bliver en uundværlig del af produktionen i Uummannaq. Vores erfaringer med kinesiske kollegaer har været gode siden vi startede op med dette for to år siden, siger senior HR-konsulent Søren Olsen Damgaard.

Smuk natur

De nye medarbejdere bliver nu oplært og introduceret til jobbet af de lokale ledere. Tre kinesiske medarbejdere, som har været ansat i fabrikken i de sidste to år og nu arbejder som gruppeledere, hjælper til med oplæringen i både fabrikken og i dagligdagen.

- Den første dag var de meget trætte på grund af deres lange rejse hertil, men sidenhen er de kommet godt til rette. De er meget imponeret over den smukke natur, samt at der er så rent, fortæller Xiaoqing Cheng om de nye kollegaers første dag.

Zhu Jiahang, der er én af de nyankomne er nu mest betaget over bygningerne:

- Husene er så meget anderledes end i Kina. Vi er vant til høje bygninger og ikke så farverige og individuelle huse som her.

De nyankomne kollegaer har også været imponeret over hvor lyst det det er, men de lokale har, med et smil på læben, allerede advaret at der kommer til at være mørkt i vinterperioderne.

Erfaringer fra første hold

Det er nu to år siden de første kinesiske medarbejdere ankom til Uummannaq og Xiaoqing Cheng kan godt mærke, at det er blevet nemmere at modtage ny-ankomne kollegaer til fabrikken:

- Vi ved meget mere om proceduren nu, så det hele kører hurtigere og bedre. For to år siden var der meget vi skulle gøre for første gang og der var meget vi skulle lære fra bunden.

- De første hold af kinesiske medarbejdere har været gode til at falde godt til i samfundet, derfor håber jeg at de nye medarbejdere vil være lige så gode til deres arbejde som deres forgængere.

Der bor nu 15 kinesiske medarbejdere i Uummannaq.

Du kan se billeder af de nyankomne kinesere til Uummannaq under teksten.

Næste nyhed: Royal Greenlands største trawler i havn
...