You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Vildtlaksprodukter snart i butiksfryserne

15.08.2012

Royal Greenland udvider sit udvalg af lakseprodukter med vildtlaks, fanget i Grønland, der kun er beregnet til hjemmemarkedet.

Royal Greenlands udvalg af laks er primært baseret på norske opdrættede fisk, og i år udvides udvalget i Grønland med vildtlaks fra Grønland.

Udvalget af vildtlaks i form af hele frosne laks og laksekoteletter vil være at finde i fryseboksene i hele Grønland i nær fremtid. Her vil laksene findes side om side med norske laks.

Ud af en kvote på 35 tons vil Royal Greenland kunne tage imod otte-ti tons i år, dels fordi virksomheden stadigvæk har en beholdning af norske lakseprodukter, dels fordi laksefiskeriet kun er beregnet til salg på hjemmemarkedet og at produkterne derfor ikke må eksporteres.

Indhandlingsstederne i Kangaamiut og Atammik samt fiskefabrikken i Nuuk er valgt som indhandlingssteder for laks.

Valget på de to bygder og Nuuk, som de eneste indhandlingssteder, skyldes, at de er de eneste steder, hvor det er muligt at indfryse laksene enkeltvis.

Laks er den næststørste råvare i Royal Greenland med et totalt indkøb på 550 millioner kroner, der svarer til over 20.000 tons laks.

Næste nyhed: Royal Greenland online med ny hjemmeside
...