You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Nyt fra Grønland

Vintertørret torsk i stedet for ræklinger

30.01.2018
Foto: Lisa Petersen

Royal Greenlands anlæg i Ukkusissat ved Uummannaq stoppede produktion af ræklinger sidste år, og i stedet startede anlægget produktion af vintertørret torsk. Og produktionen af vintertørret torsk går godt, siger anlægsleder i Ukkusissat, Johanne Samuelsen:

- Vi har nu ophængt den første mængde torsk på tørrestativerne og venter bare på, at de bliver tørre, siger Johanne Samuelsen.

Torsk nemmere end ræklinger

Anlægslederen siger endvidere, at hun er tilfreds med, at det er nemmere at tørre torsk end ræklinger.

- Det er et stort forarbejde at producere ræklinger, fordi det er nødvendigt at kontrollere tørring fra start, indtil de tørrer i kulden. Når vejret er skiftende og det bliver tøvejr kræver det stort arbejde med skiftevis ophæng og pakning af ræklingerne. Derfor er det meget lettere at producere torsk, selvom vi indimellem savner produktion af ræklinger, siger Johanne Samuelsen.

Sidste mængde til tørring

Anlægslederen i Ukkusissat siger, at de ansætter flere medarbejdere under bearbejdning af torsk, der skal vintertørres.

- I øjeblikket er vi 15 i alt, men i løbet af denne og næste uge bliver vi færdige med ophængning med den sidste mængde torsk, der skal hænges til tørre. Når vi er færdige med ophængningen, reducerer vi til 13 medarbejdere, siger Johanne Samuelsen.

Vintertørrede torsk fra Ukkusissat kan købes i butikkerne i Brugseni, Pisiffik og Pilersuisoq fra august måned, fortæller salgschef i Royal Greenlands hjemmemarked Malik Hegelund Olsen.

Næste nyhed: - ”Bearbejd fisken korrekt og opnå god kvalitet”
...