Royal Greenland går utraditionelle veje for at afværge manglen på arbejdskraft i sommermånederne og er gået i gang med at skaffe sæsonarbejdere, som vil få betalt transport og sikret indkvartering.

Der skal skaffes i alt 68 medarbejdere til fabrikkerne i Paamiut, Qasigiannguit samt Uummannaq og bygderne Ukkusissat, Nuugaatsiaq og Ikerasak.

- Royal Greenland er i samarbejde med de fire kommuner gået i gang med at rekruttere 68 sæsonarbejdere, der har mod på at arbejde på fabrikkerne i nævnte byer og bygder. De re-krutterede medarbejdere får betalt transport, bliver indkvarteret i boliger med moderne faciliteter som vaskemaskine, køkken, fjernsyn m.m., og de vil blive ansat under ordnede arbejdsforhold, siger HR og Akademichef Søren Olsen Damgaard.

Royal Greenland får brug for at ansætte 28 medarbejdere i Uummannaq og tre bygder, 15 i Qasigiannguit og 25 medarbejdere i Paamiut. De hidtidige sonderinger hos kommunerne lover godt, og arrangørerne er forventningsfulde.

- Vi forventer at kunne have et overblik over rekrutteringerne i slutningen af april måned, og vi håber, at borgerne i nævnte byer og bygder vil tage godt imod de udenbys kvinder og mænd, der måtte komme for at afværge højsæsonens arbejdsmangel, siger Søren Olsen Damgaard.

Yderligere informationer kan indhentes hos HR og Akademichef Søren Olsen Damgaard, telefon 36 13 14 og på mobil 54 75 87.

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet