Som et led i udviklingen af produktions- og distributionsteknikker er Royal Greenlands to vigtigste rejefabrikker i Ilulissat og Sisimiut i gang med at teste ny emballage til ti kilos rejer. Testen sker i samarbejde med en pakkespecialist i Royal Greenlands afdeling i Svenstrup.

Det vil betyde at vi kan have flere lag kasser pr. palle og dermed sende flere kilo rejer pr. fragt. Vi kan spare penge i fragtomkostninger på den måde, udtaler Jørgen Møller, pakkespecialist i Svenstrup, Royal Greenlands afdeling i Danmark.

- På nuværende tidspunkt bruges der poser til fem kilo der er lidt runde i formen. I testen har vi gjort posen lidt bredere og lidt lavere, og derved var det muligt at lave en anden størrelse kasse der er noget lavere end den nuværende kasse, men som stadig kan indeholde ti kilo med to poser á fem kilo. Samtidig er der ikke så meget luft i kasserne når de er pakket, og vi har gjort plastikken lidt tyndere, siger Jørgen Møller.

- Forudsætningen for at kunne få flere lag pr. palle var netop at vi kunne gøre kassen lavere. Det betyder at vi kan have flere kasser lagt på pallerne pr. fragt, og dermed udnytter vi containeren bedre, fortæller Hans Lars Olsen, fabrikschef på Ilulissat fabrikken.

Selve containerne er også blevet udskiftet. De gamle bestod af en bund samt et låg som ikke var stærkt nok og nemt gik i stykker. Flere af containerne var i stykker når de kom frem, hvilket betød at flere partier rejer blev kasseret. Jørgen Møller fik lavet en ny type container ´Scantainer´ der er i en kraftigere kvalitet og en anden konstruktion, hvilket har betydet bedre stablingsstyrke og flere kilo i hver container.

- Hvis forsøget falder heldigt ud, har vi fået følgende gevinst: En billigere og mindre kasse end den nuværende kasse vi bruger i dag, plastikken bliver noget billigere og vi kommer til at spare mellem 2–3 millioner kroner i fragtomkostninger pr. år, slutter Jørgen Møller, der blev ansat i indkøbsafdelingen i Svenstrup i marts 2012.

Tekst: Bula Larsen
Illustration: Jørgen Møller, Royal Greenland Svenstrup

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet