Vores franske kunde Picard var i juni måned på auditbesøg på hellefiskefabrikken i Qasigiannguit. Picard var meget tilfreds med fabrikken og synes, at det er en rigtig flot og velholdt fabrik. Under besøget diskuterede man eventuelle nye tiltag til fabrikken i henhold til Picards ønsker for hellefiskefilet og loins. Et stort ønske fra Picard er, at fiskeriet af hellefisk i Grønland kan blive MSC certificeret.

Picard køber ikke rejer af på nuværende tidspunkt, men der var lagt et besøg ind på rejefabrikken i Ilulissat, så de kunne se, hvordan rejerne bliver produceret.

Picard var på forhånd blevet informeret om udfordringen ved at producere i Grønland med vejr, is, transport osv. Dette blev så prøvet på egen krop, da man under udsejling fra Ilulissat kom til at ”sidde fast” i isen, og man var nødt til at vende om. Så i stedet for den planlagte time, så varede sejlturen i stedet 3½ time.

Turen tilbage til Ilulissat bød på endnu en oplevelse, da man så en pukkelhval og fulgte den i et stykke tid. Så alt i alt en oplevelsesrig tur for vores franske kunde.

Deltagerne i audit var: Guillaume Goullin og Isabelle Kergourlay fra Picard, Cécilia Goux og David Jeuneu fra Royal Greenland France, Søren Eschen, Torben Kamp, Lars Hansen samt fabrikken i Qasigiannguuit under ledelse af fabrikschef Ole Vestergaard.

Tekst: Ulla Skibsted, ulsk@royalgreenland.com
Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet