Royal Greenland har indgået et aftalememorandum med Sahara Investment Group Private Limited og Meridian Investment Group Pte. Ltd., som i fællesskab, betinget af kontraktsindgåelse, erhverver den samlede aktiekapital i Royal Greenland Seafood GmbH, som omfatter dets fiskeforarbejdningsaktiviteter i Wilhelmshaven, Tyskland, værende dets vigtigste aktiv, og de driftsmæssige aktiviteter, men eksklusive stenbiderrogns-aktiviteterne i Cuxhaven, Tyskland og zip-lock/chain-pack aktiviteterne.

Parterne undersøger i øjeblikket mulighederne for at gennemføre en potentiel transaktion. Som en del af denne analyse overvejer partnerne tillige at etablere et fælles salgs joint venture til håndtering af salg til bestemte europæiske markeder for at bevare og styrke den tætte kontakt til kunderne og for at kunne dække både sortimentet fra fabrikken i Wilhelmshaven og fra Royal Greenlands produktpalette.

Det påtænkte salg af aktiviteterne i Wilhelmshaven er i overensstemmelse med Royal Greenlands overordnede strategi om at fokusere på forretningsområder, hvor koncernen er vertikalt involveret i forsyningskæden, primært baseret på de nordatlantiske arter som Royal Greenland fanger og køber i Grønland.

Mikael Thinghuus, CEO hos Royal Greenland udtaler; “Fabrikken i Wilhelmshaven har under-støttet Royal Greenlands udvikling siden købet heraf i 1996. Produktkvalitet, fabrikkens effektivitet og kunderelationer har været og er fortsat uovertrufne i det særdeles konkurrenceprægede europæiske marked, hvilket har været medvirkende til Royal Greenlands succes med at levere produkter til nogle af Europas førende detailforretninger og food service virksomheder. Aktiviteterne i Wilhelmshaven er forskellige fra vores nordatlantiske aktiviteter, hvor vi er tæt involveret i både fangst og indkøb. Vi foretrækker at tage ansvar for fangst, forarbejdning og kunderelationer. Hovedaktiviteten i Wilhelmshaven er forarbejdning af hvidfisk, som vi ikke har været aktivt involveret i at fange. Sidste år producerede fabrikken i Wilhelmshaven 58.400 tons forarbejdede fiskeprodukter. Fabrikken beskæftiger mere end 400 ansatte fordelt i produktionen, logistik, kvalitetssikring og i administrationen. Salgsvirksomhederne, som overvejes at indgå i forbindelse med etableringen af et joint venture, vil tilføre virksomheden yderligere 50 medarbejdere.”

Mikael Thinghuus, CEO Royal Greenland

Om Royal Greenland

Royal Greenland imødekommer behovet hos den moderne forbruger ved at kombinere vores unikke historie og vores høje kvalitetsstandard med de fineste seafood fra Grønland og rundt om i verden. Med vores brede sortiment kan vi tilbyde levering af seafood og færdigprodukter til både detailforretninger og til food service industrien. Vi er verdens største leverandør af koldtvandsrejer og grønlandsk hellefisk og er iblandt top 10 indenfor seafood producenter i Europa. I 2011/12 genererede Royal Greenland en omsætning på 5 milliarder kroner og et overskud efter skat på 136 millioner kroner.

Om Sahara Investment Group Private Limited og Meridian Investment Group Pte. Ltd.

Sahara Investment Group Private Limited og Meridian Investment Group Pte. Ltd. er begge Singapore-basererede selskaber. Selskaberne vil i fællesskab erhverve Royal Greenland

Seafood GmbH med en kontrollerende post til en russisk investor, som har været involveret i fiskeri-industrien i mere end 18 år, primært inden for fiskeri og forarbejdning af hvidfisk og sild.

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet