Makrellens kvalitet i Østgrønland er god. Alt makrellen blev losset på Island eller direkte til fryseskibe på fiskefeltet.

Royal Greenland har deltaget i fiskeriet efter makrel med et indchartret kinesisk fartøj, samt nogle islandske fartøjer der fiskede på licenser tilhørende rederier med tilknytning til Royal Greenland. De islandske fartøjer blev stoppet af de islandske myndigheder i slutningen af juli 2013.

De to grønlandske trawlere Tuugaalik og Timmiarmiut der begge har tilknytning til Royal Greenland, deltog også i forsøgsfiskeriet.

- Royal Greenland håber på, at det bliver muligt at benytte egne trawlere i fremtiden.

Muligvis bliver det en kombination af indchartrede og egne fartøjer, men vi afventer stadig information om, hvordan kvoterne vil blive fordelt til næste år af de grønlandske myndigheder og på hvilke vilkår, siger Jens Bisgaard, drift og produktchef for Royal Greenlands trawlere. Jens Bisgaard er ansvarlig for den operationelle drift af Royal Greenlands egne trawlere og trawlere i management hos Royal Greenland.

Totalkvoten for forsøgsfiskeriet efter makrel i Østgrønland var 65.000 tons og der blev fisket cirka 52.000 tons – heraf fiskede Royal Greenlands fartøjer cirka 10.000. Resten blev fisket primært af Polar Seafood, men også af andre rederier med tilknytning til Grønland.

De primære markeder for makrel er Vestafrika, Rusland og det tidligere Østeuropa, slutter Jens Bisgaard.

Tekst: bula@royalgreenland.com

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet