Royal Greenland har fået bygningen renoveret og installeret køl og frostfaciliteter for i alt 700.000-800.000 kroner, for at imødekomme Fødevarestyrelsens krav for en genåbning af Attu anlæg.

- Vi forventer, at få anlægget autoriseret til indfrysning af fisk inden rognsæson slutter. Vi forventer endvidere, at kunne beskæftige op til ti personer i højsæsonen, og efter behov i lavsæsonen. Det skal også nævnes, at Royal Greenland ikke rigtig kender til, hvilke råvare tilførsler der vil være i fremtiden, og derfor vil bruge resten af året som ”prøvetid” for at tage stilling til om evt. andre tiltag skal gøres i Attu, siger Møller Lyberth, driftschef for bygderne.

- Erneeraq Uppernanngitsoq er den nye anlægsleder i Attu. Han har før åbningen fået kurser i Haccp (risikoanalyse af kritiske kontrolpunkter), skadedyrskursus samt i almen hygiejne. Derudover har han gennemgået forskellige arbejdsinstrukser, samt skemaer der skal bruges i det daglige på fabrikken. Han har også fået en bygningsgennemgang sammen med Royal Greenlands kvalitetskoordinator, så han er klædt på til opgaven, siger Maria Berthelsen Winsløw, kvalitetskoordinator.

Tekst: bula@royalgreenland.com

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet