Karl-Peter deltog på vegne af Grønland i USA cup minitour, hvor der er konkurrencer i langrendsløb. FIS-race er løb godkendt af Føderationen af International Ski, og alle lande kan deltage i disse. Dette års konkurrencer foregik i staten Vermont, i Craftbury Outdoor Centeret.

Han blev nr. 23 ud af 45 deltagere i det klassiske løb prolog på 4 kilometer, 57 sekunder langsommere end vinderen. Han fik 115 fispoint, de bedste point han har fået nogensinde. Dagen efter blev han nr. 18 ud af 46 deltagere.

- Jeg blev nr. 5 i kvartfinalen og kom ikke længere. Jeg var blandt de top 30 i sprint. Den sidste dag konkurrerede vi i skøjteteknik. Der startede vi en efter en, alt efter resultaterne i prolog og sprint, fortæller Karl Peter.

- Jeg var ikke helt tilfreds med mit resultat, selv om jeg følte at jeg løb et godt løb. Mine ski var ikke helt gode den dag. Jeg nåede i mål som nr. 18, efter jeg startede som nr. 23, og endte 4 min 45 sek. langsommere end vinderen.

- Alt i alt er jeg dog tilfreds med hvad jeg har opnået, og fik meget ud af rejsen. Det var første gang jeg prøvede at rejse alene og sørge for alt.

- De næste konkurrencer jeg skal deltage i, foregår i Norge. Derefter deltager jeg i GM i Grønland, og når det er slut, starter næste sæson i maj måned hvor vi begynder at træne til næste års konkurrencer.

Karl-Peter modtager sponsorstøtte fra Royal Greenland.

Tekst: bula@royalgreenland.com

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet