Autorisationen kom i hus for Royal Greenlands anlæg i Aappilattoq, og det blev behørigt fejret med kaffemik, der blev stablet på benene med fælles indsats fra alle sider.

- Endelig sker det, som alle har ventet på. Skolebørnene og bygdeboerne har ved eget initiativ bagt kager, repræsentanten fra Kommune Kujalleq havde købt stort ind, så der kunne laves lagkager, og jeg medbragte mel, æg og meget mere, som kunne bruges til at bage kager med, fortæller fabrikschef i Narsaq, Niels Sakariassen, der var taget til Aappilattoq for at åbne anlægget.

Åbningen af anlægget har været ventet i en længere periode, og dagen blev derfor markeret i stor stil med kaffemik fra 13.00 til 16.00, hvor børnene var tiltænkt sodavand.

Anlægget åbner dørene for indhandling på mandag den 17. november kl. 8.00, og vil herefter være åbent for indhandling fra kl. 8.00 til kl. 16.00 mandag til fredag.

- Vi har gode forhåbninger til indhandlingen. Der er omkring ti fiskere med licens i Aappilattoq, der kan indhandle, men der er også nogle fiskere med nummerbåde fra Narsaq, Qaqortoq og Nanortalik, der glæder sig til at lande deres fangst i bygden, fortæller Niels Sakariassen.

Foreløbig kan der indhandles torsk og hellefisk i anlægget, og senere vil der blive mulighed for at indhandle havkat og rødfisk.

Tekst: Káte Hansen, kaha@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet