31 årige Lars L. Jørgensen skal nu i første omgang sejle som styrmand i Royal Greenlands trawler Akamalik. Her har han sejlet som fisker i mange år, uden nogen uddannelsesbaggrund end folkeskolepapirer og et ophold i Skoleskibet Georg Stage. Derfor er han også rigtig glad for at have sikret sin fremtid med uddannelsespapirerne i orden.

- Det er betryggende at vide, at jeg nu kan arbejde som styrmand og senere som skipper på en trawler. Det er betryggende, også økonomisk, siger Lars L. Jørgensen der er taknemmelig over, at han blev opfordret til, at tage sin uddannelse af sin styrmand mens han arbejdede som fisker i Royal Greenlands rejetrawler Akamalik

- Vores styrmand i Akamalik opfordrede mig, og spurgte mig, om jeg havde lyst til at tage en uddannelse som fiskeskeskipper. Den opfordring er jeg dyb taknemmelig over, og vil gerne bruge denne anledning til at takke mine arbejdskolleger ombord på Akamalik.

- Jeg er dyb taknemmelig for jeres opfordringer og al jeres støtte under min uddannelsesperiode, siger Lars L. Jørgensen.

Det kan godt lade sig gøre

- Det er en lettelse at opnå det, jeg stræbte efter, siger Lars L. Jørgensen der fredag den 17. april fik sin eksamensbevis på, at han har gennemført uddannelsen som fiskeskipper af 1.grad på Imarsiornermik Ilinniarfik i Nuuk.

Lars L. Jørgensen der inden han tog uddannelsen som fiskeskipper af 1. grad tog kystskipper uddannelsen det første halve år og fortsatte med at tage fiskeskipper uddannelsen, fik de bedste karakterer blandt sine holdkammerater og fik 9,9 i gennemsnit.

- Det er en stor udfordring at tage en uddannelse efter mange år som menig fisker. Især lektielæsningen var en udfordring, men jeg kan kun opfordre andre til at gøre det, for det kan godt lade sig gøre, siger en stolt Lars L. Jørgensen.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet