Royal Greenland vil i dialog med borgerne i Qasigiannguit. Derfor arrangerer Royal Greenlands HR afdeling i samarbejde med Royal Greenlands fiskefabrik i Qasigiannguit, fagforbundet SIK samt Qaasuitsup Kommuneas social-og arbejdsmarkedsforvaltning et borgermøde i Qasigiannguit. Borgermødet skal udmunde i konkrete tiltag

- Vi afholder borgernøde i Qasigiannguit fordi vi vil i dialog med befolkningen og snakke med befolkningen om, hvor vigtig fabrikken i Qasigiannguit er for byen og omvendt. Problemet med, at få folk i arbejde og manglen på arbejdskraft på fabrikken skal løses, fordi det er nødvendigt, at få flere i arbejde samt have stabile medarbejdere, hvis fabrikken skal vedblive med at eksistere som indhandlings-og produktionsfabrik, siger HR konsulent i Royal Greenland Svend Larsen.

HR afdelingen forventer konkrete løsningsforslag på problemet efter borgermødet i Qasigiannguit den 26.august 2015.

- Vi vil gerne have at befolkningen får en bedre forståelse for og kende mere til, hvordan fabrikken fungerer i dagligdagen og hvilke problemstillinger fabrikken har. Vi vil også tage imod kritik og ros og efter mødet skal vi drøfte, hvilke tiltag der skal til, siger Svend Larsen.

HR vil reklamere

HR konsulenten siger, at de også gerne vil reklamere for, at medarbejdere har mulighed for at videreuddanne og dygtiggøre sig gennem kurser igennem Royal Greenland Academy.

- Vi vil gerne vise, hvor attraktivt det er at arbejde i Royal Greenlands fabrik. Derfor vil vi også gerne fortælle at, hvis man arbejder godt og er stabil, kan man få en god løn og muligheder for at blive opgraderet gradvist via kurser vi afholder for vore medarbejdere.

Borgermødet der sker på opfordring fra fabriksledelsen i Qasigiannguit har været planlagt i længere tid. Borgermødet er det første af sin slags og senere skal det besluttes om, lignende borgermøder skal afholdes i andre byer også.

Inden borgermødet den 26. august har Royal Greenland inviteret Qasigiannguits borgere og medarbejdere på fabrikken der sammen med deres familier til, at deltage i et hyggeligt samvær med forskellig underholdning i Idrætshallen fra klokken 14:00. Senere om aftenen klokken 18:00 startes borgermødet op med en lidt godt til ganen af grønlandsk proviant samt underholdning af komikeren Piitannguaq Alaufesen.

Tekst: Inga Egede; ineg@royalgreenland.com

Foto: Nathan Kreutzmann

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet