- Vi vil opretholde en begrænset brug af vore maskiner på anlægget, når fiskerne indhandler deres fangst.

Fiskeanlægget i bygden lukkede ellers efter en brand i en generator i bygdens elværk i lørdags. Branden medførte, at to resterende generatorer ikke kunne forsyne anlæggets fryserum, pladefryser samt ismaskine på én gang. Almindelig brug af anlæggets maskiner kunne medføre, at elværket ikke havde kapacitet nok til at forsyne resten af bygden.

Niels Sakariassen siger, at de har besluttet sig for at åbne for indhandling efter at have indgået en samarbejdsaftale med den lokale motorpasser af bygdens elværk.

- Vi kan opretholde en begrænset produktion. Da vore maskiner, det vil sige fryserum, pladefryser samt ismaskine ikke kan køre på én gang, skal vi benytte os af maskinerne én af gangen. Det vil sige, når for eksempel ismaskinen kører, så skal pladefryseren slukkes og omvendt, mens fryserummet kan forblive tændt, forklarer Niels Sakariassen, der også fortæller, at hele byens befolkning mandag aften hjalp hinanden med at transportere en reservegenerator til bygdens elværk.

- Da alle i bygden har interesse i, at bygdens anlæg åbner igen, så hjalp bygdens befolkning hinanden med at transportere en reservegenerator fra havnen til elværket. I tilfælde af at en af de resterende to generatorer skulle gå i stykker, så er bygden nu sikret elforsyning. Men hvis en generator skulle gå hen og gå i stykker, ja så må anlægget lukke, siger Niels Sakariassen.

Maskinmester hos Nukissiorfiit i Nanortalik David Geråe oplyser, at Nukissiorfiit er i færd med at skaffe en bygdegenerator, der skal benyttes i Aappilattoq, indtil sommeren 2015, hvor et nyt elværk skal bygges.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet