- Issituationen i Disko Bugten har medført, at al indhandling af rejer er stoppet siden den 21. januar. Derfor har vi været nødsaget til, at sende cirka 30 fabriksarbejdere hjem. Men, vi fik hurtigt arrangeret et kursus for vore medarbejdere i samarbejde med Royal Greenland Academy. De første 25 medarbejdere har været på kursus i uge seks. To andre hold får mulighed for at gennemføre kurset "Bryd vaner" inden fabrikken igen åbner for indhandling, siger fabrikschef Hans Lars Olsen.

- Hans Lars Olsen siger, at 25 fabriksarbejdere fortsat arbejder i fabrikken.

- Personalet der ikke er blevet sendt hjem udfører opgaver, som vi ikke har tid til at udføre, når vi har travlt med produktion. Det er for eksempel maleopgaver samt andre opgaver, som nu udføres. Andre medarbejder på 10 til 15 medarbejdere beskæftiges med hellefisk som vi stadig indhandler.

Hans Lars Olsen siger, at det er almindeligt med indhandlingsstop på grund af is.

- Vi lever endnu engang i et land, hvor det ikke er muligt at fiske rejer året ud på grund af, at havet iser til. Men jeg syntes, at perioderne med indhandlingsstop er blevet kortere. Før i tiden kunne det vare i op til fire måneder, men de sidste fem års tid har vi kun været lukket i højst fire uger, siger Hans Lars Olsen.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet