- Jeg var overrasket over, at der var så meget skidt over det hele. Derfor håber jeg også på, at vi alle vil lære, at lade være med at smide vores affald i naturen og benytte skraldespandende, siger direktør i Royal Greenland, Jens K. Lyberth, der deltog aktivt i oprydning i området ved Royal Greenlands hovedkontor.

Arrangementet der er arrangeret i samarbejde med CSR Greenland startede i Katuaq, hvor mange af de tilmeldte, der havde tilmeldt sig i oprydning af Nuuks gader og grønne områder blev budt velkommen af Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Justitsvæsen Mala Høy Kúko

Herefter var der liv af mennesker med plastikhandsker og sorte plastikposer i Nuuks grøfter og grønne områder, da de tilmeldte til Saligaatsoq gik i gang med oprydning i byen og lokalområder på arbejdspladserne.

- Det er et godt initiativ og jeg syntes at det er rigtig godt, at virksomhederne i fællesskab tager et ansvar for at gøre byen ren, siger Jens K. Lyberth.

Receptionist Paninnguaq Kristiansen der arrangerede oprydningsdagen for medarbejderne i Royal Greenland, er også tilfreds med, at der nu er rent i området ved Royal Greenlands hovedkontor, men siger:

- Det gik godt, og det var hyggeligt at være sammen men kollegerne på en anden måde. Men næste gang skal vi arrangere det bedre, fordi da dagen sluttede, endte det med, at vi kvinder skulle løfte det tunge læs af skrald, vi i fællesskab havde fået samlet sammen.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet