- Siden åbningen af indhandling af stenbiderogn den 10.april, har vi færdigproduceret omkring 27 tons rogn. Rognen er frisk og naturlig og helt uden konserveringsmidler. Lige så snart rognen er indhandlet renses det i en saltlage med én procent salt, pakkes ind i 100 grams bægre og 6, 2 kilo blokke og fryses ned, klar til at blive sendt til kunder. Senere skal vi også pakke i et kilo blokke, siger fabrikschef i Paamiut Ilannguaq Abrahamsen.

- Produceringen af frosne friske rogn har givet dobbelt så meget beskæftigelse i forhold til tidligere, hvor rognen blev sent til bearbejdning i udlandet. Så siden den 10. april og 47 dage frem, hvor fiskere i Paamiut kan indhandle stenbiderrogn, skal vi beskæftige 20 personer med produktion af frosne rogn, mens vi i tidligere år har beskæftiget ti personer under stenbiderrogn sæsonen, siger fabrikschefen.

Da Royal Greenlands fiskefabrik i Paamiut på nuværende også indhandler krabber og hellefisk også skal filetere færdigproducerede torskefilter i år, vil fabrikken i Paamiut der i øjeblikket beskæftiger i alt 70 personer øges til cirka 90 personer når torskesæsonen starter.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: Tobias Tobiassen

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet