- Vi har indtil nu indhandlet 543 tons krabber i år, medens vi fik indhandlet 744 tons på samme tidspunkt sidste år. Men mindre indhandling af krabber har ikke medført færre medarbejdere på fabrikken. Tværtimod har vi ansat 20 flere medarbejdere, da der blev tildelt en ekstra krabbekvote på 250 tons den 1. november, siger fabriksleder i Royal Greenlands fiskefabrik i Paamiut Ilannguaq Abrahamsen.

Årets krabbekvote på 950 tons i forvaltningsområdet Paamiut og Nuuk blev opfisket i september måned. 1. november blev en ekstrakvote på 250 tons frigivet. Siden har tre krabbefartøjer indhandlet til Royal Greenlands fiskefabrik i Paamiut. Det har medført flere arbejdspladser til fabrikken der i forvejen producerer torskefileter.

- Da årets krabbekvote kvote blev opfisket flyttede vi 20 medarbejdere fra krabbeproduktionen til torskeproduktionen. Men da fiskerne igen begyndte at lande krabber her for nyligt, er disse medarbejdere igen beskæftiget med krabbeproduktionen. Derfor har vi ansat 20 nye medarbejdere til torskeproduktionen, siger Ilannguaq Abrahamsen.

Kvote overskredet

Årets krabbekvote på 950 tons var overskredet da krabbefiskeriet stoppede i september måned. De overskredne fangstmængder skal derfor fratrækkes fra ekstrakvoten på 250 tons. Ilannguaq Abrahamsen mener, at Polar Seafood's etablering af en krabbefabrik i Nuuk er en af grundende til, at der i år er indhandlet mindre mængder krabber til fabrikken i Paamiut i forhold til sidste år.

-Jeg tror at vi endnu kan indhandle mellem 50 og 100 tons til kvoten er opfisket. Kvoten for i år er blevet fanget langt hurtigere end tidligere år, og én af grundende er, at Polar Seafood har etableret en krabbefabrik i Nuuk, siger Ilannguaq Abrahamsen, og fortsætter:

- At der nu er en krabbefabrik i Nuuk har da naturligvis været en udfordring for os i forhold til sidste års krabbeindhandling. Især med hensyn til, at bibeholde fiskere der indhandler til vores fabrik. Derfor har vi øget kiloprisen på krabber. Tre fiskefartøjer indhandler fast hos os lige i øjeblikket siger Ilannguaq Abrahamsen.

Fiskefabrikken i Paamiut beskæftiger i øjeblikket cirka 70 medarbejdere. 50 i torskeproduktionen i to holdskift samt 20 medarbejdere i krabbeproduktionen.

Tekst: Inga Egede, ineg@royalgreenland.com

Foto: RG

Billeder


Spørg Royal Greenland

i
Skriv teksten fra billedet